Željko Obradović (© ABA liga)
Željko Obradović (© ABA liga)

Željko Obradović: Nema razloga da ne verujem svojim igračima

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 22:14

Utisci trenera Partizan Mozzart Beta posle poraza od Zvezde u drugom meču finala ABA lige

Dve utakmice, dve pobede Crvene zvezde. Sada već može da se konstatuje da je Partizan propustio veliku priliku na prvom meču jer je večeras odigrao zaista ispod nivoa. Posle meča Željko Obradović je mogao samo da konstatuje da je protivnik bio bolji i da zasluženo dolazi na korak do titule ABA lige.

Izabrane vesti

"Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi, stekli su veliku prednost. Na nama je da pokušamo da se spremimo i odigramo najbolje što možemo pred našim navijačima. U većem delu smo bil u drobrom ritmu, ali kada god smo prišli, Zvezda je imala odgovor. Reagovali smo brzopleto, ali i neke potpuno otvorene šuteve nismo pogodili i zbog toga smo izgubili utakmicu. Treba biti hladne glave, da odigramo koncentrisano. To nekada nije lako, ali na to moramo da računamo. Koncentracija, mirnoća, jer kada si miran lakše reaguje. U prvom poluvremenu smo napravili tri puta koš i faul. I to je bitno za utakmicu jer kada praviš faul, mora da bude dobar faul" , rekao je Obradović.

Zanimljivo da prethodne dve sezone domaći tim je poveo sa 2:0, ali se serija uvek završavala posle pete utakmice.

"Neću da pričam o petoj utakmici. Pričamo samo o trećoj utakmici, moramo da ubacimo otvorene šuteve. Falilo nam je bolja kolektivna igra danas i u odbrani smo imali neke detalje gde smo dozvoljavali Zvezdi da daju lake poene".

Upitan je da li je zadovoljan zalaganjem njegovih igrača na parketu.

"Postojala je velika želja, ogromna želja kod igrača".

Usledila je konstatacija da je Džejlin Smit bio jedan od njaboljih Partizanovih igrača na utakmici, a Kevin Panter najlošiji.

"To su stvari koje ćemo analizirati. Uvek verujem igračima, nema razloga da im ne verujem. Nekada se odigra slabija utakmica, nekada bolja. To je tako. Ostaćemo zajedno. I probati da odigramo bolje".

Za kraj je ponovo upitan za atmosferu.

"Navijači Zvezde prave sjajnu atmosferu, čestitam im na tome. Ove uvrede koje su konstantne, to će valjda novinari da apostrofiraju. Navijače Partizana pozivam da nikoga ne vređaju i da budu posvećeni samo našem timu", dodao je Obradović.tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaABA ligaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara