Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Klub Amerika je prošli put ponizila Paunovića, strateg Čivasa sada pokazuje šta je iz toga naučio

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.05.23. | 23:10

Novi meksički El Klasiko na programu je u noći između četvrtka i petka, od 04.10 časova po srednjoevropskom vremenu, u okviru prvog meča polufinala plej-ofa Klausure

Od dolaska u Meksiko krajem prošle godine, Veljko Paunović je doživeo četiri poraza na klupi Gvadalahare Čivas. Samo jedan je bio baš težak, od najvećeg rivala crveno-belih Klub Amerike u ligaškom delu Klausure. Priliku da se osveti za njega srpski strateg će imati u noći između četvrtka i petka od 04.10 časova po srednjoevropskom vremenu, kada će njegov klub da ugosti velikana iz Meksiko Sitija, u prvom meču polufinala plej-ofa Klausure.

Paunović je sa Čivasom već u prvoj sezoni prevazišao očekivanja navijača, zauzevši treće mesto na tabeli uz rekordni broj bodova. To je drugom najtrofejnijem klubu u Meksiku donelo direktan plasman u četvrtfinale plej-ofa, ali ispostavilo se i veoma težak put do titule.

Izabrane vesti

Naime, prva prepreka u nokaut fazi bio je gradski rival Atlas, jedan od nezgodnijih protivnika kojeg je Paunovićev tim mogao da dobije. Izgubio je u prvoj utakmici sa 1:0, istim rezultatom je slavio prošlog ponedeljka u revanšu, što je bilo dovoljno za prolaz pošto je bio bolje rangiran na ligaškoj tabeli od Atlasa.

Nažalost po Čivas, to ne važi za dvomeč sa Klub Amerikom. Najtrofejniji klub Meksika je bio drugi, iako je imao isti broj poena kao ekipa 45-godišnjeg stratega, Žuti su imali bolju gol-razliku. To znači, u slučaju da posle dvomeča rezultat bude nerešen, Klub Amerika će da prođe dalje.

04.10: (2,85) Gvadalahara Čivas (3,40) Klub Amerika (2,45)

To nekadašnjeg selektora omladinske reprezentacije Srbije, te trenera Čikago Fajera i Redinga tera da postavi ofanzivniju taktiku nego što bi možda želeo. Uz to, revanš koji je na programu kroz tri dana igra se u Meksiko Sitiju.

Klub Amerika je u prvom Paunovićevom El Klasiku sredinom marta slavila baš u Gvadalahari. Na poluvremenu je vodila sa 3:0, do 62. je bilo 4:0, a na kraju je Čivas autogolom Lare i pogotkom Floresa ublažio na 4:2.

Ubeđen sam da smo sada bolji tim nego tog dana kada nas je Amerika pobedila. Čitav ligaški deo Klausure smo potrošili u potrazi za načinom da se podignemo i dostignemo nivo da se takmičimo sa svima. Značaj ovog meča samo dodaje El Klasiku specijalan začin. Prošli put su nas kažnjavali mnogo, imaju dobre igrače i moramo da se pripremimo na to da budemo bolji u duelima na sredini terena. Želimo da budemo sada više proaktivni“, kazao je Paunović.

Klub Amerika nije samo najtrofejniji, već je i najbogatiji meksički klub. U poslednja dva prelazna roka potrošeno je više od 16.000.000 evra na dovođenje Brajana Rodrigeza (Los Anđeles FK), Džonatana Rodrigeza (Al Nasr), Nestora Arauha (Selta), Luisa Malagona (Nekaksa)… Od ranije, tu su i fudbaleri poput Enrija Martina, Aleksa Zendehasa, Lea Suareza, Džonatana dos Santosa, Emilijana Lee, Alvara Fidalga, Oskara Himeneza

Prednost Fernanda Ortiza u odnosu na Paunovića je ta što može da angažuje inostrane fudbalere. Klub Amerika ih ima čak 11 bez pasoša Meksika, što je tačno 50 odsto tima. S druge strane Čivas gaji kulturu da za njega igraju samo domaći fudbaleri, nema nijednog stranca. Limitira tako sebe, ali ujedno i može da se pohvali da ima četvoricu A reprezentativaca Meksika. Reč je o Aleksisu Vegi, Robertu Alvaradu, Fernandu Beltranu i Hilbertu Sepulvedi. Tu je i mladi reprezentativac Hoze Huan Masijas.

------------------

SVI ŠAMPIONI MEKSIKA

13 – Klub Amerika

12 – Gvadalahara Čivas

10 – Toluka

9 – Kruz Azul

8 – Klub Leon

7 – Pumas, Tigres, Pačuka

6 – Santos Laguna

5 – Monterej

3 – Atlante, Nekaksa, Atlaas

2 – Puebla, Zakatepek, Verakruz

1 – Oro, Morelja, Tampiko

------------------

MEKSIKO 1 (KLAUSURA) – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

Tigres – Monterej 1:1 (0:1)

/Kordova 50 – Meza 35/

Petak

04.10: (2,85) Gvadalahara Čivas (3,40) Klub Amerika (2,45)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1Veljko PaunovićČivas GvadalaharaKlub Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara