Ljubiša Tumbaković i Aleksandar Kolarov (©Star Sport)
Ljubiša Tumbaković i Aleksandar Kolarov (©Star Sport)

Kolarov i Tumbaković dali glas Mesiju za igrača godine, ujedinjeni i oko izbora Flika

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 22:26

Odlazeći selektor Srbije nije dao ni bod Levandovskom

RoBEST Levandovski!

Tako su mediji širom planete istakli pobedu Roberta Levandovskom na izboru za najboljeg igrača godine održanom putem video linka na ceremoniji u Cirihu. A, kako to obično bude slučaj, ubrzo su izašli rezultati svih izbora, ali i kako su glasali selektori i kapiteni nacionalnih selekcija, kao i novinari iz svih zemalja.

Izabrane vesti

Srbija je kao svoje predstavnike imala Ljubišu Tumbakovića i Aleksandra Kolarova, te urednika portala Informer Milana Raševića.

Za početak vredi istaći da je Robert Levandovski pobedio konkurenciju ubedljivo pošto je dobio čak 52 boda, 14 više od drugoplasiranog Kristijana Ronalda i 17 više od Lionela Mesija. Daleko neizvesnije bilo je u izboru za trenera godine. Naime, Jirgen Klop i Hansi Flik podelili su prvo mesto po broju bodova sa po 24, s tim što je trener aktuelnog prvaka Engleske odneo pobedu na osnovu toga što je dobio više glasova od selektora naspram kolege sa klupe važećeg šampiona Evrope. Na trećem mestu ostao je Marselo Bijelsa sa 11 bodova.

Kako su glasali naši predstavnici na ovogodišnjem izboru najboljih? Po sistemu da prvoplasirani dobija pet, drugoplasirani tri, a trećeplasirani jedan bod Aleksandar Kolarov i Ljubiša Tumbaković su svoje poverenje dali Mesiju. Kapiten Srbije je tri boda dao Levandovskom, dok je jedan bod dobio Nejmar. Selektor Orlova je iza Mesija stavio Kevina de Brujnea, a potom Kilijana Mbapea. Odnosno, u njegovom izboru nije bilo mesta za Levandovskog.

Po istom sistemu glasalo se i za trenera godine. Hans Diter Flik bio je ispred konkurencije kod Kolarova i Tumbakovića, s tim što je defanzivcu Intera Jirgen Klop bio na drugom, a Đulen Lopetegi na trećem mestu, dok je odlazećem selektoru trener Sevilje bio iza Flika, a bod je dobio Zinedin Zidan.

Kolega Milan Rašević je pet bodova dao Levandovskom, tri Virdžilu van Dajku i jedan Sadiju Maneu, dok mu je Klop bio prvi, Flik drugi, a Lopetegi treći u izboru za trenera godine.



tagovi

Ljubiša TumbakovićAleksandar KolarovLionel MesiRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara