Foto: Reuters
Foto: Reuters

Levandovski - zaista najbolji!

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 20:39

Golgeter Bajerna iz Minhena proglašen je na ceremoniji FIFA za najboljeg igrača u 2020. godini

Na ceremoniji FIFA u Cirihu održanoj putem video konferencije dodeljene su nagrade najboljima u godini na izmaku, a glavno priznenje, namenjeno najboljem fudbaleru svata, pripalo je Robertu Levandovskom.

Golgeter Bajerna iz Minhena igra u životnoj formi, rekordi pred njim padaju jedan za drugim i potpuno je zasluženo stigao do prestižnog priznanja ispred igrača koji su obeležili fudbal u novom milenijumu - Lea Mesija i Kristijana Ronalda. Strelac 55 pogodaka u prethodnoj sezoni tako je nagradi za najboljeg igrača Evrope dodao i planetarnu krunu.

Izabrane vesti

Levandovski je prvi fudbaler nekog nemačkog kluba koji je poneo laskavo priznanje Svetske kuće fudbala, a do njega je stigao zahvaljujući fenomenalnim igrama na internacionalnoj i domaćoj pozornici. Poljski napadač neverovatnim učinkom izrastao je u lidera aktuelne generacije Bavaraca i najzaslužnijeg igrača što je Minhenski tim u 2020. godini osvojio Ligu Šampiona, Bundesligu, Kup Nemačke i UEFA Superkup i Superkup Nemačke.

Fenomenalni centarfor je na putu do pet trofeja ujedno i bio najbolji strelac Lige šampiona, Bundeslige i Kupa Nemačke. Posebno impresivan učinak imao je na najsvetlijoj pozornici na kojoj je postigao 15 golova, a u strelce se upisao na svakom susretu do finala protiv Pari Sen Žermena. Ostaće posebno upamćena četiri gola u rekordnih 14 minuta na gostovanju Crvenoj zvezdi tokom grupne faze Lige šampiona, četiri pogotka i tri asistencije u dvomeču osmine finala protiv Čelsija (3:0, 4:1) i četiri gola u Superkupu Nemačke kojima je praktično sam savladao Hertu (4:3).

Trofej za najboljeg trenera pripao je Jirgenu Klopu, strategu Liverpula kojem su konkurenti bili Marselo Bjelsa iz Lidsa, povratnika u Premijer ligu, i Hansi Flik, strateg Bajerna, šampiona Evrope.

Za najboljeg golmana proglašen je Manuel Nojer, ispred Alisona i Oblaka. Golmanu minhenskog kluba ovo je peti put da je proglašen za najboljeg čuvara mreže na svetu, posle trofeja 2013, 2014, 2015. i 2016. godine.

Nesvakidašnje, iako je proglašen za najboljeg golmana, Nojer se nije našao u najboljem timu sveta koji čine: Alison Beker, Trent Aleksander-Arnold, Serhio Ramos, Virdžil van Dajk, Alfonso Dejvis, Kevin de Brujne, Tijago Alkantara, Džošua Kimih, Lionel Mesi, Robert Levandovski i Kristijano Ronaldo.

Puškaš nagrada za najbolji pogodak pripala je Son Hjung Minu, ofanzivcu Totenhema, za neverovatan slalom od svog šesnaesterca do gola Barnlija.

Nagrada za najbolju fudbalerku pripala je Lusi Bronz, igračici Mančester Sitija, kojoj su konkurentkinje za prestižno priznanje bile Pernil Harder iz Čelsija i Vendi Renar iz Olimpik Liona.


tagovi

Jirgen KlopRobert Levandovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara