Horhe Sampaoli (©Reuters)
Horhe Sampaoli (©Reuters)

Koliko će Sampaoli izdržati?

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 13:34

Marselj u novijoj istoriji nema strpljenja sa trenerima, a novi kormilar večeras započinje svoju eru protiv Rena

Marselj je prometno mesto. To važi i za grad i za klub. Grad nikad ne spava, a klub je ozloglašen po tome da brzo "potroši" igrače, menadžere i direktore. Mir ne postoji. Kao ni dovoljno vremena, ni strpljenja da se stvari poprave. Baš takva sredina čeka novopostavljenog trenera Horhea Sampaolija.

Argentinac je pre nekoliko nedelja imenovan za novog kormilara Olimpika, ali zapravo nije preuzeo kontrolu nad timom sve do ponedeljka. Morao je da se samoizoluje po dolasku iz Brazila, zemlje u kojoj je radio pre nego što je postavljen za naslednika Andrea Vilasa-Boasa. Gorepomenuto strpljenje je ključna reč. ono mora da se ima kako bi se postiglo bilo šta značajno. Svi to znaju, ali vreme je resurs koji jednostavno ne postoji u Marselju.

Izabrane vesti

19.00: (2,90) Marselj (2,85) Ren (2,80)

Od početka veka, klub sa Velodroma je imao 20 trenera. Od svih odgovornih, samo je Didije Dešan, aktuelni selektor Francuske, proveo tri godine na čelu. Velika većina trajala je godinu dana ili manje. Sampaolijev učitelj Marselo Bijelsa potrajao je samo 15 meseci, a Vilas-Boas je dobio manje od dve godine. Otuda je vođenje Olimpika jedan od najtežih poslova u fudbalu.

Radi se klubu koji je i dalje jedini francuski tim koji je osvojio Ligu šampiona. To je činjenica na koju su njegovi navijači žestoko ponosni. Ali, uprkos čitavoj tradiciji i istoriji, OM je dugo vremena u periodu suše. Poslednja od njegovih deset titula u francuskom šampionatu stigla je pre 11 godina i čini se da jedanaesta kruna neće doći uskoro.

Proteklog vikenda, Marselj i njihovi navijači bili su izloženi krajnjem poniženju kada su ispali iz nacionalnog Kupa porazom od četvrtoligaške amaterske ekipe. Dotakli su dno dna. Sampaoli će se nadati dobrom početku i nizu pristojnih rezultata koji će pojačati moral ekipe i dovesti uznemirene pristalice na njegovu stranu. Prvu priliku imaće već večeras, kada će Olimpik da ugosti Ren u zaostalom meču 22. kola Lige 1 (19.00).

OM je slavio samo dva puta na 14 poslednjih utakmica u svim takmičenjima, a posmatrajući samo prvenstvo tu je ostvario svega jednu pobedu na minulih 11 duela. Kao rezultat, umesto borbe za tron ekipa je trenutno na osmom mestu sa pet bodova manje od Lansa, koji drži poslednje mesto koje vodi u Ligu Evrope. Sa druge strane, Ren je nedavno, takođe, promenio kormilara. Žilijen Stefan podneo je ostavku zbog razočaravajućih rezultata, a Ren je promovisao Bruna Ženesioa. Ekipa iz Bretanje je samo bod daleko od Olimpika.

To je, dakle, novi početak za Marselj. Horhe Sampaoli će se nadati da nije samo jedan od mnogih koje je ovaj tim već imao.

FRANCUSKA 1 - ZAOSTALI MEČ 22. KOLA

Sreda

19.00: (2,90) Marselj (2,85) Ren (2,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1MarseljOlimpik MarseljHorhe Sampaoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara