Ozil i Ronaldo protiv Barselone (© Reuters)
Ozil i Ronaldo protiv Barselone (© Reuters)

Kontraargumenti: Ostavite Kristijana na miru! Nove generacije neće dostići njegove brojeve

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 13:51

Fernado Santoš i Mesut Ozil u odbranu portugalskog asa

U stanju je Kristijano Ronaldo da privuče pažnju i kad nije u prvom planu. Odluka Fernanda Santosa da ga premesti na klupu za utakmicu protiv Švajcarske izazvala je niz različitih tumačenja na svetskom nivou: jedni kažu da je njegova karijera pri kraju, drugi da Portugal bolje igra bez najboljeg strelca u istoriji reprezentativnog fudbala, treći da je pretio čak i odlaskom u otadžbinu...

Oni koji ga dobro poznaju staju u zaštitu veterana. Jedan od njih je Mesut Ozil, koji je Portugalcu pakovao šanse dok su bili saigrači u Realu.

Izabrane vesti

Uopšte mi nije jasno odakle neprestano dolaze negativnosti vezane za Kristijana. Mediji se samo trude da dobiju što više klikova na vesti o njemu, a stručni konsultanti, čije su karijere odavno gotove, da privuku pažnju preko leđa velikog imena, pokušavajući da ga prikažu u lošem svetlu“, uzvratio je Ozil na sve glasnije komentare o statusu Kristijana.

Na Prvenstvu sveta Ronaldo je dao jedan gol – i to iz penala koji je sam iznudio protiv Gane u grupnoj fazi – pa su trenutno uticajniji od njega u Portugalu Bruno Fernandes i Gonsalo Ramos.

Uskoro će proslaviti 38. rođendan i odjednom je veliko iznenađenje ako ne postiže po 50 golova po sezoni, kao što je radio ranije? Svaki ljubitelj fudbala bi trebalo da bude srećan što je imao priliku da 20 godina gleda takvog asa“.

Četvrtfinale Mundijala, subota, 16.00: (5,60) Maroko (3,60) Portugal (1,75)

Ozil je uveren da Kilijan Mbape, Erling Haland i ostali mladi lavovi svetskog fudbala moraju tek da „šiju“ tamo gde je Ronaldo proštepao.

Ne verujem da je iko od nove generacije fudbalera sposoban da dostigne njegove brojeve. On će zauvek ostati kategorija za sebe. Morali bi ljudi malo više da poštuju jednog od najboljih sportista u istoriji“, dodao je bivši vezista reprezentacije Nemačke.

Selektor Portugala Fernando Santos je osetio potrebu da reaguje posle nimalo prijatnih natpisa u medijima praćenih izostavljanjem Ronalda iz prvih 11 za meč sa Švajcarskom.

Kad ste kapiten Portugala i rečeno vam je da ćete početi utakmicu osmine finala Mundijala na klupi razumljivo je da niste srećni. Posle toga me je pitao da li smatram da je to dobra ideja. Mogu samo da vas uverim da nijednim gestom nije želeo da poremeti koncentraciju reprezentacije. Nikad mi nije rekao da planira da napusti kamp državnog tima. Vreme je da stavimo tačku na tu priču. Protiv Švajcarske je najnormalnije izašao iz svlačionice, zagrevao se, proslavljao golove sa kolegama, zvao ih je da im se zahvali na trudu. A predstavljeno je da je povučen u sebe bio posle plasmana u četvrtfinale. Zato, ostavite Kristijana Ronalda na miru“, zaključio je Santos.


tagovi

reprezentacija PortugalaKristijano RonaldoFernando SantosMesut OzilKatar2022Svetsko prvenstvo 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara