Dejverson (©Reuters)
Dejverson (©Reuters)

Kopa Libertadores: Nezadrživi Palmeiras, Velez strepi u Gvajakilu

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.07.21. | 22:51

Šampion Južne Amerike blizu prolaska u čertvrtfinale posle pobede u Čileu protiv Universidad Katolika sa 1:0. Tim iz Buenos Ajresa ima gol viška (1:0) pred revanš u Ekvadoru

Brazilski klubovi vode glavnu reč ove sezone u Kopa Libertadores. Sao Paulo i Atletiko Mineiro su izborili četvrtfinale, Flamengo i Fluminense su blizu mesta među osam najboljih klubova Južne Amerike, a nadohvat ostanku u trci za odbranom trofeja je Palmeiras. Šampion Južne Amerike u prvom meču osmine finala pobedio je u Santijago de Čilea Universidad Katolika sa 1:0 golom Rafaela Vejge.

Veliki zeleni imali su na početku sezone krizu. Ispali su iz Kupa Brazila, nisu osvojili Superkup ove zemlje i poraženi su u Rekopa Sudamerikani od Defense i Hustisije, ali četa portugalskog stručnjaka Abela Fereire je u odličnoj formi. Vezala je sedam pobeda, od toga šest u Brazileirau. Tim iz Sao Paula je lider Serije A i najozbiljniji kandidat za svrgavanje s trona Flamenga, dvostrukog uzastopnog prvaka zemlje fudbala.

Izabrane vesti

00.15: (1,43) Palmeiras (4,20) Universidad Katolika (8,50)

Čileanski šampion nema velike šanse u revanšu na Alijanz parku noćas (00.15). Na klupi Katolika sedi Urugvajac Gustavo Pojet, nekadašnji trener francuskog Bordoa. Trener Palmeirasa Fereira prošle nedelje je sačuvao neke od nosilaca igre, ali i u "šarenom" sastavu lider Brazileiraa je dobio u Gojaniji Atletiko Gojaniensea sa 3:0.

Palmeiras bi uskoro mogao da ostane bez Matijasa Vinje koji bi za oko 11.000.000 evra trebalo da pređe u Romu kod Žozea Murinja. Urugvajac je još s timom, čeka da se transfer finalizuje. On je trenirao sa saigračima dan pre mela, ali je pitanje da li će da igra protiv Katolika. Ukoliko ostane van tma na levom beku igraće Renan. Napadač Luiz Adrijano se oporavlja od povrede kolena i trebalo bi da propusti i noćašnji duel. U konkurenciji nisu ni Luan i Ron, dok je Gabrijel Menino sa mladom reprezentacijom Brazila na Olimpijskim igrama u Tokiju.

---------------------------------

Sve utakmice Kopa Libertadores možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Najistureniji napadač biće Dejverson, a sa krila pretiće Breno Lopes i Rafel Vejga. Kreator igre biće Gustavo Skarpa, ove sezone najbolji igrač šampiona Južne Amerike. Kod tima iz čileanske prestonice povređeni su Fuentes, Tapija i Aued. Najviše se očekuje od Argentinca, iskusnog napadača Fernanda Zampedrija, prošle sezone najboljeg strelca šampionata Čilea.

U drugom meču u istom terminu (00.15) Barselona iz Gvajakila dočekuje na svom terenu Velez Sarsfild. Tim iz Buenos Ajresa ima minimalnu prednost (1:0) iz prvog meča, kada je na startu utakmice gol postigao napadač Huan Martin Lusero.

Velez Sarsfild je u novu sezonu ušao oslabljen. Klub su napustili Luis Abram, Aleksander Domingez, Ernan de la Fuente, Pablo Galdames i Ramiro Kaseres. Njima je istekao ugovor sa ekipom iz Buenos Ajresa. Pored njih tešku povredu kolena doživeo je Hoakin Garsija i njega očekuje oporavak od minimum šest meseci. Trener Maurisio Pelegrini neće moći da računa na Fransiska Ortegu i Tijaga Almadu koji će braniti boje Argentine na Olimpijskim igrama u Tokiju. Početkom meseca Pelegrini je obnovio ugovor sa Velezom do 30. juna naredne godine.

00.15: (2,15) Barselona (3,05) Velez (3,90)

Velez je za vikend odigrao bez golova protiv gradskog rivala Argentinos Juniorsa na startu šampionata Argentine. Barselona je na drugom mestu u Ekvadoru, sa tri boda manje od lidera Emeleka. Tim iz Gvajakila je imao odlilčnu uvertiru pred duel sa argentinskim timom. U domaćem prvenstvu je dobio Makaru sa 3:0 na svom terenu.

U Kopa Libertadoresu ostaje na snazi pravilo zlatnog gola. Ako je rezultat u revanšu identičan kao u prvom meču osmine finala odmah se šutiraju jedanaesterci.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA (REVANŠI)

Sreda

Atletiko Mineiro - Boka Juniors 0:0, penalima 3:1 /prvi meč 0:0/

Rasing - Sao Paulo 1:3 (0:1) /prvi meč 1:1/

/Rigoni 44, 57, Markinjos 48/

Četvrtak

00.15: (2,15) Barselona (3,05) Velez (3,90) /prvi meč: 0:1/

00.15: (1,43) Palmeiras (4,20) Universidad Katolika (8,50) /prvi meč 1:0/

02.30: (4,90) Argentinos Juniors (3,50) River Plejt (1,77) /prvi meč 1:1/

02.30: (1,47) Flamengo (4,20) Defensa i Hustisija (7,50) /prvi meč 1:0/

Petak

02.30: (1,60) Internasional (3,60) Olimpija Asunsion (6,75) /prvi meč 0:0/

4. avgust

00.15: Fluminense - Sero Porteno /prvi meč 2:0/


tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresPalmeirasUniversidad KatolikaVelez SarsfildBarselona Gvajakil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara