Kragujevčani u foto-finišu trke za plej-of uhvatili pobednički ritam, posle Napretka pala i Lalatovićeva Mladost

Vreme čitanja: 5min | pet. 17.03.23. | 20:08

Radnički 1923 savladao Novosađane na strani – 2:1

Ubedljivim trijumfom nad Napretkom u prošlom kolu (3:0), kragujevački Radnički prekinuo je niz loših rezultata i pokazao da ozbiljno namerava da se nađe u gornjem delu tabele posle osnovnog dela Mozzart Bet Superlige. Izabranici Dejana Joksimovića tada su podgrejali nadu za plej-of, a današnjim trijumfom u Novom Sadu protiv Mladosti i potvrdili da su za to dovoljno zreli – 1:2 (0:1).

Posle tačno 30 minuta igre Kragujevčani su stigli do vođstva pogotkom Luke Zorića, koji je sa pet metara pogodio metu posle sjajnih poteza i dodavanja Vasilija Đurića. Otišli su domaći sa zaostatkom na obaveznu pauzu, ali uspela je Mladost da se vrati u meč posle samo pet minuta igre u nastavku, kada je Novica Maksimović pogodio iz jedanaesterca. Međutim, nije dugo trebalo Radničkom da vrati vođstvo, a golom Milutina Vidosavljevića u 62. minutu, nakon što mu je odličnu loptu odložio Luka Milunović, Kragujevčani su stigli do celog plena.

Izabrane vesti

Istovremeno Kragujevčani su ovim trijumfom vrlo verovatno poslali Novosađane u bezizlaznu situaciju i biće pravo čudo ako „Gatovci“ ostanu u eliti. Nije urodila plodom šok terapija dolaskom Nenada Lalatovića, upisali su Novosađani remi u Subotici u prošlom kolu, a danas pretrpeli poraz na svom stadion, na kom ne znaju za pobedu još od novembra. Tako je novosadska Mladost preuzela „fenjer“ od Radnika, koji je ranije danas uspeo da nadigra Partizan u Humskoj (2:1), pa će tako posle ovog kola, pred reprezentativnu pauzu, Novosađani biti na samom začelju tabele.

Tačno na isteku pola časa igre Kragujevčani su stigli do vođstva pogotkom Luke Zorića. Ipak, najveće zasluge za ovaj gol idu na račun Vasilija Đurića, koji je najpre provozao Jankovića po desnoj strani, a onda poslao na pet metara loptu Zoriću, koji se našao na pravom mestu, iskoristio lošu reakciju domaćih štopera, pa mu nije bilo teško da sprovede fudbal u mrežu.

Đurić je tako pokazao da je u sjajnoj formi, budući da je u prošlom meču u pobedi nad Napretkom bio dvosturki strelac (pre ovog meča dodeljeno mu je priznanje za Igrača kola Mozzart Bet Superlige). a onda je danas namestio pogodak, kojim je ekipa Dejana Joksimovića stigla do prednosti.

Osim pogotka Kragujevčana, jedino veće uzbuđenje u prvom poluvremenu viđeno je već posle osam minuta igre, kada je Vidakov posle kornera startovao nad štoperom gostiju Ivanovićem. Dobio je glavni arbitar Dejan Trifković poziv iz VAR sobe, ali je nakon gledanja snimak procenio da to ipak nije bilo za najstrožu kaznu.

Nije trener Mladosti Nenada Lalatović napravio mnogo promena danas u odnosu na sastav koji je igrao u prošlom kolu u Subotici, ali su od starta šansu dobili Babić (bonus igrač) i Vidakov, koji je imao pre gola gostiju imao jedan atraktivan pokušaj makazicama sa pet metara, ali je lopta završila daleko preko gola.

Nakon primljenog gola u 30. minutu, pokušala je Mladost ekspresno da odgovori, kada je posle centaršuta Dal Bela, najviši u skoku bio Milić, ali lopta je završila pored gola. Takođe, nisu Novosađni znali da iskoriste jako dobru šansu kada se na svojoj polovini okliznuo Ivanović. Sporo su istrčali kontranapad, pa je propala odlična situacija za izjedančenje. Imali su do kraja prvog dela igre domaći više loptu u svom posedu, ali je ta inicijativa bila jalova, o čemu govori podatak da su samo jednom gađali u okvir gola. S druge strane, Kragujevčani su uglavnom čekali novu šansu iz tranzicije da eventualno dupliraju prednost, ali do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata.

U nastavku je odmah Lalatović napravio trostkruku promenu. Osvežio je napadački potencijal ubacivši mladog Mituljikića i Gala, a takođe napravio i promenu na levom beku gde je Ćosića zamenio Ilić.

Otvorili su agresivno drugo poluvreme domaći i samo posle pet minuta nastavka pogotkom Maksimovića iz penala stigli do poravnanja. Prethodno je prilikom trećeg vezanog kornera Ivanović povlačio u kaznenom prostoru Milića, a arbitar Trifković pokazao na belu tačku. Maksimović je poslao loptu u jednu, a golmana Mladenovića u drugu stranu.

Međutim samo 12 minuta trebalo je gostima da ponovo dođu do vođstva pogotkom Vidosavljevića. Velike zasluge za gol idu na račun Milunovića, koji je iskoristio veliku konfuziju defanzivaca Mladosti i utrčao u šesnaesterac, potom napravio sjajan lažanjak, a onda prelepo odložio loptu Vidosavljeviću, koji je poslao iza leđa golmana Kneževića.

Krenuli su svim snagama domaći po novo izjedančenje, najpre je zapretio Gal, ali je taj udarac odbranio Mladenović, a samo koji minut kasnije stoodstotnu šansu propustio je Maksimović: prvo je izuzetno loše nakon kornera reagovao golman gostiju, ispustio loptu, koja je pala na tri metra, ali je kapiten Mladosti umesto da pogodi prazan gol, lansirao loptu daleko iznad prečke.

Imali su i kasnije nekoliko naleta ekipa Nenada Laltovića, ali nisu uspeli da probiju bedem Kragujevčana, koji su rutinski zatvorili meč i upisali važna tri boda u borbi za plej-of.

MLADOST – RADNIČKI 1923 1:2 (0:1)

/Maksimović 50p – Zorić 30, Vidosavljević 62/

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 400

Sudija: Dejan Trifković

MLADOST (4-2-3-1): Knežević 5,5 – Janković 5, Hakman 5, Vujadinović 5, Ćosić 5,5 (od 46. Ilić 5,5) – Maksimović 5,5, Denić 5,5 (od 72. Marković) – Babić 5,5 (od 46. Mituljikić 5,5), Milić 5,5, Dal Belo 5,5 (od 77. Arsić) – Vidakov 5,5 (od 46. Gal 6)

RADNIČKI 1923 (4-2-3-1): Mladenović 6 – Ponjević 6, Ivanović 5,5, Mitrović 6 (od 60. Tomović), Pecelj 6 – M.Vidović 6, Zorić 7 – Čolović 6 (od 82. Vlajković), Vidosavljević 7, (od 92. U.Vidović), Đurić 7 – Milunović 7 (od 82. Činedu)

Igrač utakmice: Luka Milunović (Radnički 1923) 7

MOZZART BET SUPERLIGA – 27. KOLO

Petak

Partizan - Radnik 0:2 (0:2)

/Radulović 13, Jokić 45/

Mladost Novi Sad - Radnički 1923 1:2 (0:1)

/Maksimović 50p - Zorić 30, Vidosavljević 62/

Subota

14.00 (1.65) Novi Pazar (3.60) Kolubara (5.90)

16.00 (3.70) Javor (3.25) Vojvodina (2.10)

18.00 (1.35) TSC (4.90) Mladost Lučani (9.50)

Nedelja

15.00 (2.45) Spartak (3.15) Radnički Niš (3.05)

17.00 (9.50) Napredak (4.90) Crvena zvezda (1.35)

19.00 (1.35) Čukarički (4.70) Voždovac (10.0)



tagovi

Radnički KragujevacMladost Novi SadMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara