(©Reuters)
(©Reuters)

Krcata je Paukova mreža: Alvarez sa 23 godine osvojio sve što vredi

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 23:11

Napadač Sitija u sedam meseci uzeo tri velika pehara

Ima 23 godine i već večeras komotno može u penziju! Jer, Hulijan Alvarez je osvojio maltene sve što je osvojiti mogao u ovih pet-šest godina profesionalne karijere.

Večeras Sitijev Pauk nije ulazio u igru, ali je dao veliki doprinos u prethodnim utakmicama Lige šampiona, tako da to što je presedeo finale na klupi ne umanjuje njegove zasluge za osvajanje trofeja. Ovog Ušatog, koji prvi put u istoriji odlazi na plavu stranu Mančestera.

Izabrane vesti

Sedam meseci neverovatnih uspeha je za Hulijanom Alvarezom. U decembru je sa reprezentacijom Argentine, gde je bio prvi špic, osvojio Svetsko prvenstvo. Već tu je svoje ime uklesao u istoriju argentinskog i planetarnog fudbala. U Kataru je rešetao samo tako, dao je gol i u finalu.

Ovog proleća je dodao u riznicu i trofej Premijer ligi sa Mančester sitijem, da bi večeras sve to uveličao i za najvredniji pehar evropskog fudbala – Ligu šampiona.

Nije ni to sve za ovu sezonu, Hulijan Alvarez se u nebeskoplavom dresu okitio triplom krunom, uzeo je i FA kup. Tako da jedino što mu nedostaje u evropskom delu karijere je – Liga kup. Preživeće i bez njega...

Ništa slabiji nije bio ni deo južnoameričke karijere mladog golgetera iz Argentine. U dresu River Plejta Alvarez je 2018. godine osvojio Kopa Libertadores, uzeo je Rekopu Sudamerikanu, a i sve domaće trofeje: bio je prvak države, osvajač Kupa i Superkupa Argentine.

Na sve to, Pauk iz malog Kalčina bio je deo reprezentacije Argentine i 2021. godine kada je osvojen Kopa Amerika.

Kakva karijera, kakva riznica trofeja, a samo 23 godine! U Paukovoj mreži je sve, sve što vredi u svetu fudbala.


tagovi

Hulijan AlvarezMančester SitiLiga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara