Antonio Konte (Reuters)
Antonio Konte (Reuters)

Krčka se monstruozan ugovor za Kontea - 23.000.000 evra godišnje i novih 200.000.000 za pojačanja

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.10.22. | 10:07

U Totenhemu klupsku pauzu zbog Svetskog prvenstva vide kao idealan momenat da ubede Italijana da ostane u Londonu na duže staze

Ma koliko Totenhem ove sezone ne prikazuje fudbal koji miluje oči, ma koliko predstave Sparsa ne deluju naročito ubedljivo, londonskom klubu i njegovom kormilaru Antoniju Konteu ne bi smelo mnogo da se spočitava. Totenhem je, otkako se lopta u Premijer ligi zakotrljala, pri vrhu tabele, posle 10. rundi ima isto bodova koliko i Gvardiolin moćni Mančester siti (23) i kaska četiri boda za liderom Arsenalom.

Istina je da je otkako je Konte došao na novi Vajt Hart Lejn među navijačima počelo da se šuška da je ovo sezona u kojoj klub na radaru konačno ima šampionsku titulu. Naravno, kao pretendent iz senke. Jer Konte je ipak trener šampionskog kova. Nema Uprave sa kojom se nije posvađao, te neprijateljski razišao, ali da zna kako se osvajaju titule to je aksiom - tri sa Juventusom i po jedna sa Čelsijem i Interom.

Izabrane vesti

Dakle, pre pet godina Konte je pronašao formulu da Plavce lansira na šampionsko postolje i u Totenhemu veruju da bi mogao da sastavi novu koja će klubu doneti tek treće zvanje šampiona Engleske, prvo posle 62 godine! Zato je gazda kluba Danijel Levi spreman da iskoristi predstojeće Svetsko prvenstvo i pauzu u klupskom fudbalu da ubedi Kontea da ostane u Londonu na duže staze, piše rimska Reppublica.

Suma je monstruozna. Navodno, na trenutnih 17.000.000 evra koliko strateg kojem ugovor ističe predstojećeg leta zarađuje, Sparsi se spremaju da mu daju povišicu na oko 23.000.000 evra (20.000.000 funti) što je novac sličan onom koji zarađuje Pep Gvardiola u Mančester sitiju. Konte nije trener čija je praksa da se obavezuje na višegodišnju saradnju, ali Totenhemov projekat bi mogao da ga zainteresuje dovoljno da ipak nešto duže ostane u Londonu.

Kukao je posle poraza od Arsenala da mu je neophodno još nekoliko kvalitetnih pojačanja iako je letos doveo osam fudbalera od kojih su Rišalison, Kristijan Romero (otkupljen sa pozajmice), Iv Bisuma, Destini Udogi i Đed Spens plaćeni 170.000.000 evra. Međutim, Levi je spreman da mu ponudi još 200.000.000 za pojačanja u naredna dva prelazna roka. Ako Totenhem ostane u vrhu do zime, trebalo bi očekivati nove transfere u januaru za pokušaj da Totenhem uradio ono što se do pre desetak godina smatralo nemogućim.

Jeste Mauricio Poketino pre par godina uveo Totenhem u finale Lige šampiona, ali nikada nije uspeo da učini Sparse istinskim konkurentom za titulu. Sa Antoniom Konteom je priča ipak drugačija. Iskoristio je prvi čovek Totenhema Danijel Levi prošlog novembra priliku da nakon što je uručio otkaz Žozeu Murinju, ulovi trofejnog, tada nezaposlenog Italijana.

Očekivanja u prvoj, okrnjenoj sezoni nisu bila spektakularna. Cilj je bio plasman u Ligu šampiona, Konte ga je ostvario sa timom koji je nasledio. Letos je dobio odrešene ruke i sve dok mu uprava bude išla uz dlaku i poztiivno reagovala na njegove zahteve, brak sa Totenhemom biće srećan i skladan. Zna Levi da mu od ostanka Kontea u dobroj meri zavisi i ostanak, odnosno novi ugovor prve zvezde tima Harija Kejna.


tagovi

Antonio KonteTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara