Mark Roka i Vu Lei (sredina) (©AFP)
Mark Roka i Vu Lei (sredina) (©AFP)

Kreće čerupanje Espanjola: Milan i Arsenal imaju istu metu, Bešiktaš se vratio po Vua Leija

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.20. | 16:40

Evropski klubovi žele da iskoriste ispadanje Katalonaca u Segundu i za male pare obezbede pojačanja

Igrački kadar i više nego korektan. Uostalom, sa gotovo identičnom postavom Espanjol je prošle sezone obezbedio plasman u Ligu Evrope. Ove, bez Marija Ermosa i Borhe Iglesijasa koji su u međuvremenu napustili klub, Blankiazulesi su tri kola pre kraja i matematički ispali iz Primere, te će se naredne sezone, posle 26 uzastopnih godina u eliti, takmičiti u Segundi. Nema sumnje da bi se sa aktuelnim sastavom već naredne sezone katalonski tim borio za povratak u La Ligu, verovatno bi i završio među prva dva tima na tabeli. Međutim, ispadanjem u niži rang klub će morati da rastereti budžet prodajom pojedinih igrača, a kada je slučaj takav, svi gledaju da se ovajde i po “akcijskoj“ ceni “proberu“ ono najbolje.

O interesovanju Arsenala za Marka Roku znalo se odranije, ali sada katalonski Mundo Deportivo prenosi informacije brojnih medija iz Engleske i Italije da se i Milan uključio u trku za 23-godišnjeg veznog fudbalera Espanjola. Rosonere ovog leta očekuje ko zna koja po redu rekonstrukcija tima, po svemu sudeći sa Ralfom Rangnikom na klupi, čije se ozvaničenje očekuje po završetku sezonu, a Roka je svakako najnovije ime na podužoj listi potencijalnih pojačanja posrnulog giganta.

Izabrane vesti

Mark Roka (©AFP)Mark Roka (©AFP)

Nije ovo prvi put da se Roka povezuje sa velikim evropskim klubovima. Prethodne sezone, kao zamenu za Renata Sančeza, hteo ga je Bajern koji je čak bio spreman da plati otkupnu klauzulu od 40.000.000 evra, a interesovanje je pokazivao i Real Madrid. Klauzula je i dalje na istoj cifri, ali se udvarači nadaju da bi mogli da iskoriste ispadanje Espanjola u niži rang kako bi znatno spustili cenu španskog veziste koji je pre dva kola protiv Barselone stigao do 100. nastupa u Primeri i ugovorom je za Blankiazulese vezan do leta 2022. godine.

Pored Roke, i Vu Lei je privukao pažnju klubova izvan Španije. U nekoliko navrarta raspitivali su se Votford i Vulverhempton, pa i Bešiktaš, ali Espanjol kao prvoligaš nije morao da prodaje. Sada se situacija promenila i istanbulski Orlovi bi, kako navode turskog Fotospor-a prenosi Mundo Deportivo, da je iskoriste.

Vu Lei (©AFP)Vu Lei (©AFP)

Kinez sa katalonskim klubom ima ugovor do decembra ove godine, uz opciju da ga Blankiazulesi za sebe vežu na dodatnih godinu dana. Osim sportskog, Bešiktaš dovođenjem Vua Leija ima i marketinški motiv, jer bi tako mogao da privuče i kojeg sponzora iz Kine i pritom poveća popularnost kluba u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. 


tagovi

Premijer ligaArsenalMilanItalijaVu LeiMark Roka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara