Petar Bojić (©Starsport)
Petar Bojić (©Starsport)

Petar Bojić posle Novog Sada u Svetom Đorđu, Voša hoće mlađe i milione od prodaja

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 09:29

Iskusni vezista karijeru nastavlja u Sepsiju

Stigao je na Karađorđe 2019. iz Mladosti i bio neizostavni deo ekipe Nenada Lalatovića, koja je Vojvodinu vratila u Evropu. Ali u Novom Sadu su rešili da okrenu novi list, da se posvete forsiranju mlađi igrača, po mogućstvu iz omladinske škole – i zaradi od njihove prodaje – pa za Petra Bojića više nije bilo mesta. Iskusni vezista, koji je u Voši neretko krpio i na špicu, stoga će karijeru nastaviti u Rumuniji.

Sportski žurnal piše da je 29-godišnji fudbaler, u konkurenciji klubova iz Poljske i sa istoka Evrope, izabrao Transilvaniju. Konkretnije Sepsi iz grada Sveti Đorđe, ako ćemo po srpskom, pa će tako Bojić posle 65 utakmica i 18 golova za Vojvodinu ovog leta igrati kvalifikacije za Ligu konferencije.

Izabrane vesti

Voši naravno ni dinar obešećenja, pošto je Bojiću, kao i mnogim drugim Lalatovićevim uzdanicama, istekao ugovor. U Novom Sadu nisu ni razmatrali njihovo produženje – Bojić tako nije ni putovao na pripreme – jer žele da se vrate ideji sa mladim igračima u glavnim ulogama. Uz nadu da će na taj način obezbediti klubu i neki unosan transfer i tako puniti budžet.

Poslednji milionski transfer Voša je ostvarila još u sezoni 2015/2016 kada je Mijat Gaćinović za 1.250.000 evra preko fiktivnog ugovora sa Apolonom iz Limasola otišao u Ajntraht iz Frankfurta. Iste te sezone je i Srđan Babić za 1.000.000 evra prešao u Real Sosijedad, a Mirko Ivanić za istu sumu u BATE Borisov.

Te sezone Voša je na transferima zaradila 3.390.000 evra. U narednih pet sve skupa 4.025.000 evra. I otud taj zaokret u klupskoj politici. Videćemo samo da li se tako može i do rezultata.

Ovog leta Karađorđe su napustili Siniša Saničanin (Partizan), Slavko Bralić (Osijek) i Nikola Andrić (bez kluba). S druge strane, iz Surdulice je stigao Dušan Stevanović, iz Partizana Luka Cucin, a iz Rada Aleksandar Busnić.


tagovi

Petar Bojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara