Đerar Pike (©Reuters)
Đerar Pike (©Reuters)

Kuman zove Pikea na razgovor, Suarez, Alba i Buskets se pobunili i neće da idu

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.08.20. | 17:30

Holandski stručnjak neće dozvoliti dugogodišnjem nosiocu odbrane da ode

Zapalio je fudbalski svet Lionel Mesi odlukom da na sastanku sa Ronaldom Kumanom iznese misao da u ovom trenutku više razmišlja o odlasku, nego o ostanku u Barseloni. Jednostavno, takav scenario prethodnih godina nije mogao ni da se zamisli, mada je sada potpuno jasno zašto Mesi razmišlja da ide, posle svega što se dešavalo u klubu i lošeg rada na tržištu.

Upravo iz tih razloga Ronald Kuman užurbano radi na tome da spasi što se spasiti može. Posle Lionela Mesija, dojučerašnji selektor Holandije spreman je da obavi razgovor sa Đerarom Pikeom kako bi mu predočio planove za budućnost. Pike je godinama jedan od glavnih nosilaca Barselonine odbrane, ali je posle katastrofe u Lisabonu bio prvi koji je javno priznao da je spreman da ode jer klub ne postiže ni delić potencijala koji realno ima.

Izabrane vesti

Međutim, Ronald Kuman ne namerava da pusti Pikea da ode. Za razliku od Luisa Suareza, Đordija Albe i Serhija Busketsa koji su navodno već dobili Kumanov amin da potraže novu sredinu, Pike je među nedodirljivima, odnosno onima za koje se tokom leta neće ni razmatrati ponude. U tom krugu su još Frenki De Jong, Mark Andre Ter Štegen, Antoan Grizman, Usman Dembele i Klemon Lengle, zajedno sa klincima Ansuom Fatijem i Rikijem Pućom. Lionel Mesi bi takođe trebalo da bude na tom spisku po želji Ronalda Kumana, ali svima je jasno će u njegovom slučaju sve zavisi od toga šta on odluči.

LIONEL MESI PRELAZI U INTER – KVOTA 8,00

Radio Katalunja tvrdi da će Pike i dalje nositi teret Barselonine odbrane na svojim leđima, samo je pitanje da li će kraj njega u prvom timu biti Klemon Lengle ili možda neko drugi. I to je ono što će mu Kuman reći kada se budu videli oči u oči. Pike se od one izjave u Lisabonu povezuje sa Liverpulom, Njukaslom i čak Fulamom, koji ga je već zvao da dođe na Krejven Kotidž.

Holandski stručnjak bi mogao da ima veći problem kada su u pitanju oni koji nisu poželjni. Naime, Alba, Suarez i Buskets su se već oštro pobunili protiv odlaska iz kluba, što bi moglo da eskalira u nešto mnogo više. Jer, poznato je da su njih trojica Mesijevi najbolji prijatelji u Barseloni i ako njih bude Kuman oterao, šansa da i argentinski as napusti stadion Kamp Nou je mnogo veća. I to drastično veća.

Dok bi sa Suarezom moglo da bude nešto lakše jer ima ugovor samo do narednog jula i već ga je zvao Ajaks da se vrati, Buskets i Alba imaju potpisanu saradnju do 2023, odnosno 2024. godine, što znatno otežava Kumanove planove. On je kao zamenu za Luisa Suareza već video Memfisa Depaja, a kao mogući naslednik Serhija Busketsa je viđen Doni van de Bek. Najteže će biti zameniti Đordija Albu, prvo zbog toga što je pozicija levog mega među deficitarnim na evropskom tržištu, a Barselona i ovako ima muku godinama unazad da mu pronađe adekvatnog naslednika. Trebalo je to da bude Žunior Firpo, ali se nije pokazao, sada se šuška o Hozeu Gaji iz Valensije, mada klub sa Mestalje traži da se za njegovu slobodu plati otkupna klauzula od 50.000.000 evra.

Pune ruke posla imaće Ronald Kuman u narednom periodu.



tagovi

Đerar PikeLetnji prelazni rok 2020Đordi AlbaSerhio BusketsLuis Suarez

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara