Rasprodaja u Barsi (©Reuters)
Rasprodaja u Barsi (©Reuters)

Znamo ko ostaje, a ko ide iz Barse?

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.08.20. | 09:27

Rakitić, Umtiti, Vidal, Suarez, Alba i Buskets u fokusu katalonske javnosti

Mediji su odmah znali da Lionel Mesi, Mark Ande ter Štegen i Frenki de Jong, naravno i oni najmlađi poput Ansua Fatija i Rikija Puća, nisu na prodaju. Predsednik Đozep Marija Bartomeu je iznenadio kad je na taj spisak dopisao imena Klemona Lenglea – u manjoj meri, jer njega su u startu kao nedodirljvog pominjale i pojedine katalonske novine – te Antoana Grizmana i Usmana Dembelea. I tako su lokalni novinari dobili jasne smernice koje bi mogle da im olakšaju analize o tome kako bi Barselona mogla da izgleda naredne sezone. Jer sada znamo i ko sigurno neće biti tu.

Istina, ništa nije sasvim sigurno, jer je i sam Bartomeu rekao da će Ronald Kuman – očekuje se da danas bude predstavljen kao novi trener Katalonaca – i novi tehnički sekretarijat na čelu sa Ramonom Planesom odlučivati o tome da li je recimo Felipe Kutinjo potreban ovom timu ili ne? Mada je rekao i da je Grizman dobra investicija i da ga ne treba porediti sa Kutinjom čime je suštinski najavio odlazak Brazilca.

Izabrane vesti

Međutim, on tu nije bio ni u poslednje dve sezone pošto se kalio u Bajernu i neće toliko uticati na izgled neke nove Blaugrane. Stoga se lokalni mediji fokusiraju na šest imena: Ivan Rakitić, Samjuel Umtiti, Arturo Vidal, Luis Suarez, Đordi Alba i Serhio Buskets.

Mada i tu postoje neke sumnje. Prvo, veliko je pitanje da li će Barsa da pronađe nekog da ponudi dovoljno da joj se isplati da proda Busketsa. Dalje, sasvim je izvesno da niko od njih neće dobiti onoliko koliko je dobijao u Barsi pa se čak pominje i da će klub sa nekima raskidati ugovore. Alba je recimo nedavno produžio ugovor do 2024. Đozep Marija Orobić, menadžer Albe i Busketsa, tvrdi tako da njemu niko ništa nije rekao i da njegovi klijenti ostaju na stadionu Kamp Nou. Što bi mogli da protumačimo i najavu ljute borbe za svaki evro.

Ali, plan je da svi odu. Iz različitih razloga. Buskets recimo jer je ideja da De Jong i Miralem Pjanić uzmu ključeve sredine terena u svoje ruke. Takođe, spekuliše se da je prva Kumanova želja dovođenje Donija van de Beka iz Ajaksa. Real je pre krize bio spreman da plati 55.000.000 evra za mladog vezistu.

S druge strane, Ajaks je hteo da vrati Luisa Suareza, ali prvo o svemu tome treba da razmisli Urugvajac. Njemu su već 33 godine i Barsa razmišlja o mlađem. O Umtitiju, Rakitiću i Vidalu i ne razmišlja. Oni su višak od prošlog leta.

Oni koji su bili na pozajmicama prošle sezone, Žan Kler Todibo ili Karles Alenja, u najboljem scenariju će biti prodati, ali i ako ostanu kao rezervisti – svakako su jeftiniji od pomenutih senatora. A kako je Bartomeu sam rekao: Barsa nema para za plate.



tagovi

Serhio BusketsĐordi AlbaLuis SuarezSamjuel UmtitiIvan RakitićArturo Vidal

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara