Fabio Kvaljarela
Fabio Kvaljarela

Kvaljarela kao Ronaldo i Montela! Miha opljačkan na Friuliju, Udine čekaju 19-godišnjeg Srbina (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.03.19. | 17:04

Đenova i Frozinone odigrali bez golova

Deceniju već i kusur Lionel Mesi mu je jedina prava konkurencija, ali kada je stigao u Seriju A Kristijano Ronaldo je dobio i novog, prilično neočekivanog takmaca. Fabio Kvaljarela ima jednu zajedničku osobinu sa Rolandom. I on odbija da ode u istoriju, pa je danas sa dva gola vodio Sampdoriju do pobede od 2:0 na gostovanju kod SPAL-a u 26. kolu Serije A.

Don Fabio je tako golgeterski konto podigao do kote 19 čime se na vrhu liste strelaca izjednačio baš sa Ronaldom. I mada ne volimo previše da se koristimo pukom statistikom, ovog puta ćemo morati da napravimo izuzetak, tek da pokažemo koliko je u stvari značajan Kvaljarelin podvig. U tvrdom prvenstvu kakvo je italijansko, naime, samo je još Vinčenco Montela 1998. godine u dresu Sampdorije vezao dve  sezone sa makar 19 postignutih golova.

Izabrane vesti

A ono što posebno impresionira kad je Kvaljarela je elegancija sa kojom on postiže golove. Kao da ne juri on loptu, nego ona njega. S tim da don Fabio ume da se postavi kako treba i dozvoli je da stigne gde treba. Na njegovo stopalo, a ono po automatizmu gađa gde treba. Tako je bilo i u četvrtom minutu, kada je polumakazicama načeo SPAL, a zatim i u 11. kada je duplirao prednost gostiju.

Istina, mogao je – možda i morao – Kvaljarela da do kraja meča postigne i het-trik, pošto je posle ta dva gola pogađao i stativu i prečku, ali je valjda svoju porciju sreće za danas ispucao u tim uvodnim minutima. Sampdoriji je nešto ostalo i za kasnije, pa je tako sudija Fabricio Paskva uz pomoć VAR-a zbog vrlo sumnjivog ofsajda poništio pogodak Serđa Flokarija za 1:2.

A da smo ipak u 2019, a ne u 2009. godini, podsetio nas je trenutak iz 79. minuta kada je odmenio Matija Velotija i upisao debi u dresu SPAL-a. Nažalost, pamtiće ga po porazu za koji doduše nije kriv. Evrogol Jasmina Kurtića iz slobodnog udarca u 94. minutu stigao je prekasno.

Sa porazom – trećim uzastopnim – morao je da se miri i Siniša Mihajlović, mada ga njegova Bolonja možda i nije zaslužila na Friuliju, ali je sudija Davide Masa pogurao Udineze do pobede od 2:1. Ili mi bar ne vidimo kako je to Andrea Poli oborio Ignasija Puseta? Kako bilo, Rodrigo de Paul je bio siguran egzekutor najstrože šanse i Zebre su povele sa 1:0.

Ne može ipak Mihajlović baš svu krivicu da svali na sudije, pošto je iskusni Rodrigo Palasio na vreme anulirao Udinezeov vodeći gol, samo da bi Puseto u 79. minutu još jednom pokazao koliko je u stvari lukav igrač, mada bismo možda ovde mogli da iskoristimo i neki drugi, pežorativniji izraz. Dva puta se tada bacao na zemlju pokušavajući da ni iz čega iznudi jedanaesterac, ovog puta Masa nije naseo, ali jesu Bolonjini defanzivci, koji su Puseta ispustili iz vida što je on umeo da kazni kad se konačno digao sa zemlje.

Pomenućemo na kraju da je na klupi Zebri prvi put sedeo i 19-godišnji Miloš Bocić, rođeni Beograđan koji se još kao beba sa porodicom preselio u Italiju i preko omladinske škole stigao konačno i do prvog tima Udinezea. Kažu da je izuzetno brz, veliki profesionalac, da može da igra i po krilima… Jedva čekamo da ga vidimo na velikoj sceni.

Na kraju, u duelu Đenove i Frozinone 0:0. Razočaravajućih 0:0 za Grifone s obzirom da su gosti od 34. minuta imali igrača manje na terenu zbog direktnog crvenog kartona za Frančeska Kasatu. Đenova ipak nije uspela da valorizuje brojčanu prednost – probao je jednom i Darko Lazović volejom koji nije iznenadio Marka Sportijela – pa je utakmica mogla da ode i u drugom smeru.

 ITALIJA 1 - 26. KOLO

Petak

Kaljari - Inter 2:1 (2:1)
/Čepiteli 31, Pavoleti 43 – Matinez 38/

Subota

Empoli - Parma 3:3 (1:2)
/Del Orko 18, Kaputo 59 penal, Alveš 90+1 autogol - žervinjo 13, Rigoni 45+1, Kucka 82/

Milan - Sasuolo 1:0 (1:0)
/Lirola 35 autogol/

Lacio - Roma 3:0 (1:0)
/Kaisedo 12, Imobile 73 penal, Kataldi 89/

Nedelja

Torino - Kjevo 3:0 (0:0)
/Beloti 76, Rinkon 92, Zaza 93/

SPAL - Sampdorija 1:2 (0:2)
/Kurtić 90 - Kvaljarela 4, 11/

Udineze - Bolonja 2:1 (1:1)
/De Paul 25pen, Puseto 79 – Palasio 39/

Đenova - Frozinone 0:0

18.00: (1,95) Atalanta (3,50) Fjorentina (3,90)
20.30: (2,50) Napoli (3,20) Juventus (2,95)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Fabio KvaljarelaSiniša Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara