©MN Press
©MN Press

Još jedan golman na koga valja obratiti pažnju: Marko Gudžulić tek počeo da brani, a već je spasilac

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 19:00

Voždovac zahvaljujući uticaju zimskog novajlije zadržao „nulu“ protiv Spartaka, a mogao da ga savlada samo da je Matija Mitrović umesto stative pogodio mrežu – 0:0

Afirmisala je Mozzart Bet Superliga u poslednje dve sezone nekoliko golmana zanimljivog potencijala, a mogla bi još jednog. Makar je tako nagovestio Marko Gudžilić učinkom u razmaku od samo pet dana. U Novom Pazaru je sprečio poimence bolji tim da ga savlada, a slično učinio protiv Spartaka i promovisao sebe u najistaknutijeg pojedinca početne utakmice drugog kola plej-auta (0:0).

Najviše blagodareći stasitom Kruševljaninu, Zmajevi su odoleli pretnjama tima sa severa Bačke i dopisali bod na konto, koji bi u zbiru mogao da im bude dragocen u misiji spasavanja. Možda će neko reći da nijedna intervencija nije bila „vau“, ali u okolnostima u kojima se nalazi ekipa, a bez pobede na domaćem terenu u kalendarskoj godini, može biti da se najviše oslonila na čuvara mreže.

Izabrane vesti

Gudžilić je šansu dobio slučajno, a zagrabio je namerno. Posle povrede Andrije Katića, trener Nikola Mitić ga je ubacio u tim na susretu četvrtfinala Kupa Srbije sa Partizanom, potom je branio protiv kragujevačkog Radničkog i Novog Pazara, a čini se da je susret sa Subotičanima njegov najbolji otkako je zamenio starosedeoca. Iako su mu tek 22 godine, a nema iskustvo branjenja u elitnom rangu, zimski novajlija iz Kolubare ostavlja povoljan utisak. Videlo se to u situacijama kad je krotio udarce Miloša Mijića u prvom, te projektile Juga Stanojeva i Andreja Todoroskog tokom drugog poluvremena. Bio je Gudžulić tas na vagi sposoban da održi ravnotežu za domaći tim, čak i u situacijama kad je gostujući pokazivao više. Ne mnogo više, ali...

Rešio je trener Voždovca, Nikola Mitić, da u odnosu na prethodni meč promeni štopera (šansu umesto suspendovanog Vukašina Đurđevića krenuo Nikola Savić Filip Antonijević), poziciju Džuniora Flemingsa (sa desnog se preselio na levo krilo), nastavio da u napadu veruje Danilu Teodoroviću (pre Bogdana Petrovića), međutim, najbolji akter njegovog tima bio je upravo golman Marko Gudžulić.

Tako je nekadašnji polaznik mlađih kategorija OFK Beograda i Partizana izrastao u centralnu figuru meča, iako je lako mogao status da preda Matiji Mitroviću. Rezervista Zmajeva je propustio najbolju šansu na utakmici, samo nekoliko minuta pošto je kročio na teren, uzdrmao je stativu, malobrojni navijači su se nadali da će skrenuti u mrežu, međutim, Aleksandar Vulić je imao saveznika u liku sreće.

Pre i posle toga je i golman Spartaka pokazao potencijal, načinom na koji je osujetio pokušaje Džuniora Flemingsa (uz napomenu da je Jamajkanac pred kraj prvog dela pucao u spoljni deo mreže) i Danila Teodorovića. Tako je Spartak posle dve pobede nad Javorom i treći put uzastopno sačuvao mrežu netaknutom, ali je posle skromnog izdanja utisak da niko nije zadovoljan. Osim Gudžilića.

LEJ-AUT MOZZART BET SUPERLIGE SRBIJE, DRUGO KOLO

VOŽDOVAC – SPARTAK 0:0

Beograd.

Stadion na krovu Tržnog centra „Stadion“.

Gledalaca: 300.

Sudija: Marko Ivković (Lajkovac).

VOŽDOVAC: Gudžulić 7 – Krpić 6, Savić 6,5, Lukić 6, Antonojević 6 (od 83. Đuričić -) – Matić 6, Miletić 6 (od 55. Mitrović 6,5) – Kolarević 6 (od 83. Rodrigo -), Nešković 5,5, Flemings 5,5 (od 76. Vujanović -) – Teodorović 5 (od 76. Bubanj 5). Trener: Nikola Mitić.

SPARTAK: Vulić 6,5 – Mijailović 6, Bogićević 6, Ćalasan 6,5 – Stanojev 6, Mijić 5,5 (od 55. Tošeski 6), Đurasović 6 (od 62. Lukić 5,5), Vitorović 6 – Todoroski 5,5 (od 75. Tomović -), Mudrinski 5 (od 75. Ubiparip -), Krsmanović 5 (od 49. Kolins). Trener: Miloš Kruščić.

Igrač utakmice: Marko Gudžulić (Voždovac) 7.




tagovi

Marko Gudžulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara