Miloš Kerkez (©Reuters)
Miloš Kerkez (©Reuters)

Lacio bacio oko na nesuđenog srpskog reprezentativca

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.22. | 19:29

Nebeskoplavi locirali pojačanje na levom beku

Ne da se Dimitriju Kamenoviću da se probije u prvi tim Lacija i konačno dobije neke minute. Skoro godinu i po dana karijera mu stagnira, iako je već neko vreme "redovan" na klupi za rezerve, Mauricio Sari i dalje više veruje u sve druge opcije, pre nego u potencijalnog reprezentativca Srbije.

Kako stvari stoje, ni budućnost ne donosi mnogo toga dobrog za Kamenovića u Rimu, pošto je Lacio spreman da u januaru dovede klasičnog levog beka koji bi mogao dugoročno da pokrije ovaj deo terena. Prema pisanjima sa Čizme, sportski direktor Igli Tare želeo bi u redovima Lacija da vidi nesuđenog reprezentativca Srbije Miloša Kerkeza.

Izabrane vesti

Talentovani levi bek izabrao je da igra za Mađarsku pre Srbije po želji njegovog oca i bake Mađarice, a posle jednogodišnjeg boravka u podmlatku Milana zimus je prešao u AZ Alkmar za 2.000.000 evra što se ispostavilo kao strašan potez za tinejdžera rođenog u Vrbasu.

Nedelja, 18.00: (2,10) Atalanta (3,50) Lacio (3,80)

On je na 20 utakmica u dresu AZ ove sezone već skupio dva gola i šest asistencija, zbog čega je privukao određenu pažnju finansijski moćnijih i jačih klubova. Između ostalih Lacija, koji ima lepu tradiciju dovođenja srpskih fudbalera.

Tare je navodno spreman da ispita teren kod čelnika AZ i raspita se za zdravlje 18-godišnjeg beka čija se tržišna vrednost procenjuje na 5.000.000 evra. Da nije u pitanju samo puko interesovanje pokazuje i to da bi Albanac pokušao da izboksuje transfer za manju sumu novca, verovatno uz eventualne bonuse od naredne prodaje.

Kerkez se smatra jednim od talentovanijih igrača na svojoj poziciji. Za Mađarsku je debitovao u septembru ove godine, kada je odigrao svih 90 minuta u senzacionalnoj pobedi na gostovanju Nemačkoj. I tada, kao i u meču protiv Italije tri dana kasnije, nastupao je formacijski nešto ofanzivnije, što takođe daje na dodatnoj vrednosti.

Pored Kamenovića Lacio ove sezone od srpskih fudbalera ima naravno prvu zvezdu Sergeja Milinković Savića, dok je Adam Marušić rođen u Beogradu, ali nastupa za Crnu Goru. On je trenutno prva opcija na levom odbrambenom boku.


tagovi

Miloš KerkezLacioAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara