Uroš Račić (Reuters)
Uroš Račić (Reuters)

Lacio će da veze srpski: Na meti je i Uroš Račić

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 18:07

I dalje se pregovara o dolasku Ivana Ilića

Lacio bi u sledećeoj sezoni mogao da igra po notama srpskih reprezentaivaca.

Već godinama je alfa i omega veznog reda Rimljana naš reprezentativac Sergej Milinković Savić, a već nedeljama se pregovara i o transferu Ivana Ilića iz Verone. Na kraju bi mogao da im se pridruži i Uroš Račić.

Izabrane vesti

Lokalni mediji u Rimu prenose da je direktor rimskog kluba Igli Tare tražio od Valensijinog trenera Đenara Gatuza infromacije o Račiću i pokazao interes za nekadašnjim vezistom Crvene zvezde.

Račić je već tri godine član Valensije, s tim što je u dva navrata išao i na pozajmice u Famalikao i Tenerife. Ipak, u poslednje dve sezone je postao jedan od bitnijih igrača za rotaciju u igri Slepih miševa. Povremeno starter, povremeno džoker sa klupe, Račić je u za dve sezone igrao na 59 mečeva u dresu kluba sa Mestalje.

Ipak, dolaskom Đenara Gatuza na klupu i promenom formacije u igri, Račićev status je došao pod znak pitanja. Španski mediji pišu da je Račićeva pozicija u veznom redu nedefinisana i da bi ovog leta mogao da napusti klub sa kojim ima još dve godine ugovora.

Osasuna i Fiorentina su se do sada pominjali kao zainteresovani, uglavnom kroz neke varijante pozajmica, a videćemo kakvi će biti dalji koraci Lacija. Opcija za vezni red je i urugvajski reprezentativac Matijas Vesino koji je slobodan igrač posle isteka ugovora sa Interom ali je Račić mlađi i nosi veći tržišni potencijal.

Laciju se sa Račićem ne žuri i verovatno će čekati finiš prelaznog roka jer trenutno ima druge prioritete kao što su prodaja Luisa Alberta u Sevilju i dovođenje Ilića za kojeg nude 13.000.000 evra i procente od narednog transfera.


tagovi

Uroš RačićLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara