Ćirković i Lazetić (©Starsport)
Ćirković i Lazetić (©Starsport)

Lazetić: Spremali smo se za Radnik kao za Vest Hem

Vreme čitanja: 4min | pon. 19.02.24. | 16:41

TSC ponovo pobedio nakon prekida (1:0)

Nastavlja vicešampion Srbije sa pobedama, posle tri boda u gostima protiv Traktorista (2:0), nova žrtva je fenjeraš na tabeli Mozzart Bet Superlige, ekipa Radnika iz Surdulice. Mučio se tim iz Bačke Topole protiv davljenika, napadao, stvarao šanse, ali nije uspevao da slomi čvrstu odbranu tima sa juga države. Tek posle više od sat vremena igre desio se presudni momenat, iz kojeg je sa bele tačke nova tri boda TSC-u doneo Ifet Đakovac – 1:0.

Najavio je i šef struke Topolčana, Žarko Lazetić, da njegov tim očekuje teška utakmica, i da sje priprema za duel sa Radnikom kao priprema za meč sa Vest Hemom.

Izabrane vesti

„Kao što sam i rekao u najavi tako je i bilo. Pripremali smo se kao da igramo protiv Vest Hema, jer nema razlike, govorim što se tiče stručnog štaba, sa željom da to prenesemo na igrače, te mislim da smo uspeli. Utakmica je bila jako dobra sa naše strane u smislu toga da smo sveli Radnik na dva šuta ka našem golu, a mi smo ih ugrožavali od prvog minuta. Kada ne postigneš gol, u drugom poluvremenu se utakmica menja i može da ode u svakom smeru. Imali smo sreće kod te situacije da sudija presudi da je penal i da iz toga dođemo do gola. Posle smo imali još situacija da rešimo utakmicu ranije. Ovo je jedna slatka pobeda koja u krajnjem zbiru itekako znači“, rekao je Žarko Lazetić u izjavi za Mozzart Sport.

Klub sa severa Srbije je treći put uzastopno slavio protiv Radnika identičnim rezultatom – 1:0. Prethodno je TSC slavio isto golom razlike (2:1), a Surduličani su umeli i da odnesu bod iz Bačke Topole (0:0).

„Krasi ih dobra defanziva, pa ne čudi da ih teško pobeđujemo. Bili su i ovde dobri u niskom bloku, izgledali su dobro, ne mogu reći da smo mi bili loši, trebali smo da budemo oštriji u zadnjoj trećini i da malo bolje reagujemo na lopte sa strane. Ali dobro, imamo na čemu da radimo u nastavku prvenstva“.

Startovao je TSC prolećni deo sezone sa dve pobede, bez primljenog pogotka, i tako uspeo da zadrži poziciju broj tri na tabeli sa istim rastojanjem kao uoči pauze. Prvi pratilac Čukarički je na osam bodova zaostatka, dok je petoplasirani Novi Pazar čak 13 koraka udaljen. Zadovoljan je Lazetić prikazanim, sa akcentom da njegova ekipa mora da popravi završnicu. Od 20 udaraca koji su išli ka golu Stefana Ranđelovića, samo jedan je završio u mreži.

„Utisak je kao što sam najavio i očekivao. Rekao sam da bih bio zadovoljan sa pobedom od 1:0, posebno na početku polusezone dok ne uđemo svi u optimalnu formu, važno je dolaziti do trijumfa. U pogledu rezultata sve ide svojim tokom: nismo primili gol, delovali smo jako dobro u defanzivi i kreirali dosta šansi. Sa druge strane, možemo biti bolji u fazi napada i spremni smo da će nas u većini utakmica čekati ekipe u niskoj zoni sa dobrim tranzicijama, a najteža stvar u fudbalu je rešavati nisku zonu, jer je potreban neki trenutak inspiracije, magije. Nije moguće uvek biti stalno kao mi juče, timski na visokom nivou što se tiče energije, dobrih reakcija po gubtiku lopte, dobrog stajanja iza lopte kada je izgubimo visoko da ne dozvolimo kontranapade. Biće još teških trenutaka, kako bude prolazilo vreme verujem da ćemo mi biti sve bolji i bolji“.

Morao je šef struke Topolčana da utakmicu svog tima posmatra sa tribina zbog suspenzije i četiri žuta kartona. Njegovu ulogu je preuzeo Dražen Bolić, koji je drugi put u svom mandatu na severu Srbije imao priliku da menja Lazetića. Oba puta je slavio istim rezultatom, i oba puta mu je pobedu doneo Ifet Đakovac sa bele tačke. Navodi Žarko Lazetić da je ponosan na rad celokupnog stručnog štaba, i da je svaka pobeda rezultat zajedničkog rada.

„Sve je potpuno isto samo što nisam dole na poluvremenu i tokom utakmice da delim savete. Da li ja vodio ili Bola bio taj koji me menja, ceo stručni štab je obavio odličan posao, ne samo na ovoj utakmici nego i generalno. Veoma sam zadovoljan sa njima, njihova posvećenost i to kako pripremamo utakmice i kako ih pratimo i reagujemo svi zajedno u tim pauzama na poluvremenu i tokom same utakmice, te nedelje, na kraju je zasluga svih kada dođemo do pobede“.

Već naredni meč je još jedan veliki izazov, jer TSC gostuje Železničaru, ekipi koja se bori za opstanak, a koja je i u Bačkoj Topoli uspeo da postigne tri pogotka protiv trenutno najbolje defanzive u prvenstvu.

„Možemo biti zadovoljni kako smo započeli ovo, a već sledeća utakmica protiv Železničara iz Pančeva je potpuno drugačiji protivnik od Surdulice, tamo nas čeka Sizifov posao. Ekipa koja je izuzetno, izuzetno agresivna, igraju sa velikim intenzitetom, jako su dobro izgledali protiv Novog Pazara i Čukaričkog, čak sa igračem manje“, poručuje Žarko Lazetić, trener TSC-a.



tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara