Leandro Dijaz, napadač Estudijantesa (©AFP)
Leandro Dijaz, napadač Estudijantesa (©AFP)

Leandro Dijaz se vraća posle povrede, huk s tribina vodi Studente na megdan Palmeirasu

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 23:05

Kopa Libertadores: Estudijantes u La Plati domaćin Atletiko Paranaenseu posle meča bez golova u Kuritibi. Iskusni napadač se oporavio i biće adut tima Rikarda Zijelinskog

Može li još jedan argentinski tim da se “ugura” u polufinale Kopa Libertadores ili ćemo u borbi za najvredniji trofej da gledamo i treću ekipu iz Brazila? Odluka pada noćas (02.30) u La Plati.

Estudijantes je defanzivnom igrom uspeo da odigra bez golova pre sedam dana protiv Atletiko Paranaensea, pa sada Studenti imaju šansu pred svojim navijačima da pobedom odu u polufinale i izazovu dvostrukog uzastopnog šampiona Južne Amerike, Palmeiras, koji je posle drama i penala eliminisao brazilskog prvaka, Atletiko Mineiro. Drugi polufinalni par je poznat, sastaju se Flamengo i Velez Sarsfild.

Izabrane vesti

Tim iz La Plate je očajan ove sezone u šampionatu Argentine, tek je na 23. mestu, ima tri vezana remija. Ukoliko bude nerešeno i u revanšu ne važi pravilo gola u gostima kao prošle sezone, neće biti ni produžetaka, već će odmah da se izvode jedanaesterci. Gosti iz Kuritibe su odlični u 2022. godini pod vođstvom iskusnog trenerskog vuka Luiza Felipea Skolarija.

Prošlogodišnji osvajač Kopa Sudamerikane je kandidat čak i za titulu u Brazilu. Ima osam bodova manje od lidera Palmeirasa, a za vikend je pobedio branioca titule u zemlji fudbala, Atletiko Mineiro u Belo Orizonteu sa 3:2.

02.30: (2,25) Estudijantes (3,10) Atletiko Paranaense (3,50)

Uspeh Skolarijeve ekipe je tim veći ako se zna da je iskusni strateg odmarao protiv šampiona većinu glavnih igrača. Doduše, ni domaćin nije igrao u najjačem sastavu. Nekadašnji selektor Brazila i Portugalije nema previše problema oko tima. Kristijan, Marlos, Marselo Đirino, Žulimar i Reinaldo su od ranije van stroja. Jedina Skolarijeva dilema je da li David Terans ostaje kao centralni vezista, odmah iza napadača, ili će to mesto da zaume Aleks Santana. U napadu se golovi očekuju od Pabla i Kuelja.

Iskusni trener domaćeg tima Rikardo Zijelinski imaće na raspolaganju napadača Leandra Dijaza, koji se oporavio od povrede mišića. On je ove godine postigao 10 golova na 34 utakmica, a imao je i osam asistencija. Urugvajac Mauro Mendez, pojačanje iz Vonderersa proteklog meseca, vraća se na klupu. Jedini van stroja kod Estudijantesa je Fabijan Noguera.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

-------------------

KOPA LIBERTADORES – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Flamengo - Korintijans 1:0 (0:0) /prvi meč 2:0/

/Pedro 52/

Četvrtak

Palmeiras - Atletiko Mineiro 0:0, penalima 6:5 /prvi meč 2:2/

Taljeres Kordoba - Velez 0:1 /prvi meč 2:3/

/Fernandez 79/

Petak

02.30: (2,25) Estudijantes (3,10) Atletiko Paranaense (3,50) /prvi meč 0:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresEstudijantesAtletiko Paranense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara