Slavlje Palmeirasovih igrača (© Reuters)
Slavlje Palmeirasovih igrača (© Reuters)

Posle tri crvena i 12 penala Palmeiras nastavlja odbranu južnoameričkog trona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.08.22. | 04:48

Verdao posle penal-drame eliminisao Atletiko Mineiro, Velez opet bolji od Taljeresa

Posle deset gotovo perfektno izvedenih penala, lopti je prišao 21-godišnji vezista Atletiko Mineira Rubens i šutirao tako da je više izgledalo kao da je dodao golmanu Palmeirasa Vevertonu. Odgovornost je potom bila na doskorašnjem defanzivcu moskovske Lokomotive, četiri godine starijem Murilu. Iskusniji od mladog rivala, bio je staložen i hladnokrvan. Matirao je Eversona i odveo Palmeiras u polufinale Kopa Libertadoresa.

Preživeo je Vederao težak meč na svom terenu. Iako sat vremena sa igračem manje, a desetak minuta sa dva, uspeo je da se odbrani naleta gostujućih igrača koje je predvodio Hulk i sačuva 0:0, koji su posle 2:2 iz prvog meča vodili u penal-seriju.

Izabrane vesti

Dobili su i Atletikovi fudbaleri crveni karton, ali je Čileanac Eduardo Vargas isključen duboko u nadoknadi tako da to i nije bitno uticalo na razvoj situacije na terenu. Utisak je i da je burnom reakcijom posle faula namerno provocirao drugi žuti karton kako bi izbegao izvođenje penala...

Kako bilo, mnogo veći problem svom timu zadali su Danilo i Skarpa izuzetno oštrim startovima na noge protivničkih igrača. Srećom po njih, bez ozbiljnijih povreda rivala i bez eliminacije. Palmeiraas je sa 6:5 na penale prošao među četiri najbolja kluba u Južnoj Americi i sačuvao šansu da treći put uzastopno pokori kontinent. Dosad su takav niz uspeli da naprave samo argentinski Estudijantes (1968, 1969, 1970) i Independijente, koji je četiri puta osvojio Kopa Libertadores (1972, 1973, 1974, 1975).

Prepreka na putu do novog finala Verdau će biti upravo Estudijantes ili Atletiko Paranaense, koji se sastaju u petak u 02.30 po našem vremenu. Prvi meč završen je bez golova.

Veliku sreću imao je Palmeiras u nekoliko navrata, a najviše u trećem minutu nadoknade kada je lopta posle centaršuta Naća Fernandeza pogodila stativu. Koji trenutak ranije u šansi je bio Hulk, ali je korpulentni napadač šutirao pored gola. Da je u formi kao iz perioda kada je nosio dres Porta ili Zenita, bio bi to zicer za njega... Mora se, takođe, istaći i da je golman Veverton sjajno branio, zbog čega je i proglašen igračem utakmice.

Njegove intervencije, kao i pogodak Danila u nadoknadi prvog duela za 2:2, te šestorica preciznih izvođača penala omogućili su timu iz Sao Paula da nastavi takmičenje. Atletiko je imao svoje prilike, vodio je 2:0 kod kuće, u revanšu imao igrača više od 29, pa još jednog od 82. minuta, ali mu to nije bilo dovoljno. Portugalac Abel Fereira očito je psihološki bolje pripremio svoj tim nego kolega Kuka.

VELEZ ZAKAZAO MEGDAN FLAMENGU

Prošlogodišnji finalista, a šampion iz 2019, brazilski Flamengo, igraće u polufinalu sa Velez Sarsfildom koji je u argentinskom okršaju ponovo bio bolji od Taljeres Kordobe. Posle 3:2 kod kuće slavio je 1:0, iako je od 70. minuta ekipa bila bez trenera Medine koji je isključen zbog protesta.

Nije to poremetilo igrače, pa je devet minuta kasnije rezervista Hulijan Fernandez uspeo da donese prednost za miran finiš meča. Domaćin jeste imao inicijativu i više pretio, ali uglavnom neprecizno, tako da je u ovom revanšu drama izostala.

Velez je bio šampion Južne Amerike 1994. godine, ali u 21. veku nema zapaženih rezultata na međunarodnoj sceni, a i zbog slabe forme u domaćem prvenstvu, za favorita u duelu sa Flamengom smatra se brazilski predstavnik.

KOPA LIBERTADORES – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Flamengo - Korintijans 1:0 (0:0) /prvi meč 2:0/

/Pedro 52/

Četvrtak

Palmeiras - Atletiko Mineiro 0:0, penalima 6:5 /prvi meč 2:2/

Taljeres Kordoba - Velez 0:1 /prvi meč 2:3/

/Fernandez 79/

Petak

02.30: (2,25) Estudijantes (3,10) Atletiko Paranaense (3,50) /prvi meč 0:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

PalmeirasAtletiko MineiroVelez SarsfildTaljeres KordobaKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara