Darvin Nunjez (©Reuters)
Darvin Nunjez (©Reuters)

Lep momak, a zna i da pogodi: Liverpul hoće Darvina Nunjeza, Benfika traži 100.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 13:55

Redsi su ozbiljni, ali da li će platiti

Mančester Siti je uzeo Erlinga Halanda, a najveći konkurent za titulu u Premijer ligi, Liverpul, mogao bi da odgovori – Darvinom Nunjezom.

Portugalski Rekord prvi je objavio vest, kolege iz Engleske su potvrdile da je napadač Benfike zaista želja Redsa, koji bi na Enfildu trebalo da odmeni Sadija Manea, jer on verovatno ide i verovatno u Bajern pošto Liverpul ne želi da drastičnim povećanjem njegove plate – njegove i plate Mohameda Salaha – poremeti strukturu plata o klubu.

Izabrane vesti

Mane i Salah naravno imaju drugačije viđenje situacije, jer ako već imaš para za pojačanje treba da imaš da platiš one koji su ti donosili trofeje. Iz ugla kluba to ne izgleda tako, a u biznisu nema emocija. Para ima, samo je pitanje da li je Liverpul spreman da se isprsi koliko Benfika traži, jer bi čak i Redsi prema informacijama Rekorda morali da obore klupski rekord ne bi li doveli 22-godišnjeg Urugvajca.

Benfika je naime zatražila okruglo 100.000.000 evra za Nunjeza, a rekord tvrdi da ima i višu ponudu od neimenovanog kluba. Spekuliše se da je reč o Pari Sen Žermenu, koji je prema ranijim informacijama uglednog Atletika bio spreman da ponudi 120.000.000 evra. Nunjezu se pak navodno ide baš u Liverpul.

Svakako neće sav novac završiti na računu Benfike, jer 20 odsto od njenog profita – visina obeštećenja minus 24.000.000 evra koliko su platili kad su dovodili Nunjeza – ide njegovom bivšem klubu Almeriji. Još 20 odsto išlo bi menadžerima.

Zauzvrat, Liverpul bi dobio golgetera koji garantuje golove. Nunjez je ove sezone 27,2 odsto svojih šuteva pretvorio u golove što ga čini najpreciznijim i u prvenstvu Portugalije, ali i ligama petice, ako računamo samo fudbalere sa 55 ili više šuteva. Poređenja radi, Mane je u tom segmentu prednjačio u Liverpulovim utakmciama u Premijer lige sa procentom od oko 18 odsto. Retko kada neko ide preko 20 odsto.

Trener Redsa Jirgen Klop svakako je imao prilike da se i uživo uveri u Nunjezove kvalitete kad se Liverpul sudario s Benfikom u Ligi šampiona. U oba meča Nunjez je zatresao mrežu prtivnika.

Dobro izgleda momak. A i pristojan je igrač. Zaista, zaista dobar. Znao sam to i ranije, ali sada je igrao baš ispred mene, vodio žestoke bitke sa Ibrahimom Konateom. Bio je fizički jak, brz, smiren u završnici. Dobar, zaista dobar. Uvek kažem u ovakvim situacijama: ako ostane zdrav velika je karijera pred njim”, rekao je tada Klop.

Najskuplje pojačanje u istoriji Liverpula trenbutno je Virdžil van Dajk, koji je januara 2018. stigao iz Sautemptona za 84.650.000 evra.

Napadači su ipak skuplji od štopera, a Darvin Nunjez je pakleno dobar napadač o čemu svedoče i 34 gola na 41 utakmica u prošloj sezoni.


tagovi

Darvin NunjezLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara