Havi Grasija (©LUFC)
Havi Grasija (©LUFC)

Lids pronašao zamenu za Džesija Marša: Ni Rafa Benitez, ni Arne Slot – izbor pao na Havija Grasiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.02.23. | 16:52

Španac od leta bez posla, kada je završio saradnju sa katarskim Al Sadom

Beležio je Džesi Marš katastrofalne rezultate, Lids nije imao drugu nego da se pre vremena rastane sa Amerikancem i krene u potragu za novim trenerom. Jorkširci su nastavili da tonu sa privremenim rešenjem Majklom Skubalom, pa je klupsko rukovodstvo bilo primorano da kompletan proces ubrza.

Posle dve nedelje i nešto jače, traganja za spasiocem, Lids ga je pronašao. Ali nije reč ni o Rafaelu Benitezu, ni o Arneu Slotu. Izbor je pao na – Havija Grasiju. Španac je ovog utorka promovisan na Eland roudu.

Izabrane vesti

Havi Grasija je letos završio misiju u Kataru. Preuzeo je Al Sad nakon što je Ćavi Ernandez otišao u Barselonu i uspeo da odbrani titulu, ali se duže nije zadržao. Nastavio je da radi po principu iz prethodnih godina, ponovo se u klubu zadržao godinu dana. To mu je prosek, pa stoga teško da je Lids našao dugoročno rešenje, već samo prelazno.

Nezahvalan zadatak očekuje španskog stratega, jer Lids u Premijer ligi nije pobedio još od početka novembra, kada je na Eland roudu golom Krajsensija Samervila srušio Bornmut (4:3). Od tada je osvojio samo četiri boda. Ne čudi što se nalazi u zoni ispadnja, što je pretposlednji u Premijer ligi. Ali, Bornmut koji je prvi iznad crte beži mu dva boda. Nije nedostižno.

Španac nije bio prva želja Lidsa, ali jeste u najužem krugu kandidata. Odmah ga je posle smene Džesija Marša kontaktirao direktor Viktor Orta, ali ga je i ostavio na čekanju dok ne vidi hoće li moći da se dogovori neko veće ime. Rafael Benitez lovi jaču ponudu, Arne Slot nije ni pomišljao da ode na Ostrvo usred sezone i to u trenutku dok se bori za opstanak, dok su dolazak Alfreda Šrojdera – najuren iz Ajaksa posle loših rezultata – stopirali navijači. A Jorkširce je odbio Raul Gonzales.

Figurirali su kao opcije i Andoni Iraola, koji duži period jako dobro vodi Rajo Valjekano, kao i Karlos Korberan iz Vest Bromvič Albiona, ali će na kraju Havi Grasija preuzeti ekipu. Vratiće se španski strateg na ostrvo posle četiri godine. Prethodno je vodio Votford, opstao je u Premijer ligi i uveo ga u drugo finale FA kupa u istoriji.

Pored Votfoda i Al Sada vodio je i Valensiju, Rubin iz Kazanja, Malagu, Osasunu, Almeriju Kadiz… Radio je kratko i u Grčkoj, a na klupi jednog kluba najduže se zadržao na Vikaridž roudu. Biće u Lidsu zadovoljni da ponovi rezultat i dovede ga do mirnih voda, pa će na leto razmišljati šta i kako dalje.



tagovi

Lids JunajtedHavi Grasija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara