Džesi Marš (©Reuters)
Džesi Marš (©Reuters)

Marš iz Lidsa

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.02.23. | 16:25

Amerikanac smenjen posle godinu dana

Poraz od Notingema (0:1) prelio je čašu strpljenja na Eland Roudu. Rukovodstvo Lidsa rešilo je da se rastane sa Džesijem Maršom godinu dana nakon što je preuzeo tim od Marsela Bijesle.

Nije uspeo Amerikanac da ispuni očekivanja i drži ekipu u mirnim vodama. Posle 20 utakmica Lids je na ivici zone ispadanja, s tim da ima meč manje od konkurenata.

Izabrane vesti

Marš je u Englesku stigao iz Lajpciga, gde se takođe nije dugo zadržao. Otpušten je posle sedam pobeda, četiri remija i šest poraza.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri 49-godišnjak iz Viskonsina najveće uspehe ostvario je vodeći Red Bul Salcburg, s kojim je osvojio dve duple krune u šampionatu Austrije. Ipak, od odlaska iz tog kluba, 2021, njegove ekipe pobedile su u samo četiri od 23 utakmice na gostovanjima (uz šest remija i 13 poraza). Premalo za ozbiljne rezultate...

Odlaske Rafinje u Barselonu i Kalvina Filipsa u Mančester Siti Marš je probao da nadomesti dovođenjem američkih igrača - Brendona Aronsona, Tajlera Adamsa i Venstona Mekenija. Uz vezistu Juventusa, koji je stigao na pozajmicu, tokom januarskog prelaznog roka u Lids su za 40.000.000 evra (od ukupno preko 140.000.000 utrošenih tokom njegovog mandata) stigli Žoržinjo Ruter iz Hofenhajma (28.000.000) i Maksimilijan Veber iz Red Bul Salcubrga (12.000.000).

Nadaju se u Lidsu da će promena trenera trgnuti ekipu, mada slede dva izuzetno teška duela: obra protiv Mančester Junajteda u četiri dana. Izvesno će ekipu protiv Junajteda voditi asistent Kameron Tošak, a aktuelni trener Vest Bromvič Albiona Karlos Korberan, trenutno je glavni kandidat da nasledi Marša.


tagovi

Lids JunajtedDžesi MaršZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara