Darvin Nunjez (©Reuters)
Darvin Nunjez (©Reuters)

Liverpul izmučen izostancima: Redsi bez pola tima na Iraolino čudo

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 12:41

Preporođeni Bornmut dočekuje lidera Premijer lige

Aktuelno 21. kolo Premijer lige podeljeno je u dva dela. Pet od 10 utakmica odigrano je prošlog vikenda, a preostalih pet mečeva biće završeno zaključno s ponedeljkom. Između ostalog, na delu su i đaci Jirgen Klopa, koji žele da odbrane vođstvo na tabeli. Ali, Redse čeka teško gostovanje na stadionu Vitaliti protiv Bornmuta (17.30).

Jasna uloga favorita u korist Liverpula svakako ne iznenađuje, ali se savetuje oprez jer je tim sa Enfilda prošle sezone pretrpeo poraz u gostima kod Trešnjica od 0:1. Ujedno, sastav Andonija Iraole je u odličnoj formi. To dokazuje i činjenica da u osam poslednjih ligaških utakmica nijedan tim nije sakupio više bodova od Bornmuta.

Izabrane vesti

Dobri rezultati poslednjih sedmica doveli su do pomeranja Bornmuta ka sredini tabele. Liverpul bi, s druge strane, pobedom mogao da poveća prednost u odnosu na aktuelnog šampiona Mančester Sitija na pet bodova.

17.30: (4,40) Bornmut (3,70) Liverpul (1,80)

Bornmut je imao muke na početku sezone pod novim trenerom Iraolom. Ipak, rukovodstvo tima sa juga Engleske je verovalo španskom strategu i na kraju minule kalendarske godine stigla je nagrada u vidu šest pobeda iz osam prvenstvenih mečeva.

Niz bez poraza prekinut je poslednjeg dana decembra, pošto su Trešnjice u novogodišnjoj noći na svom terenu izgubile sa 3:1 od Totehema. Ove godine Bornmut je do sada odigrao jedan meč, i to protiv drugoligaša Kvins Park Rendžersa u FA kupu.

------------

DOMINIK SOLANKE DAJE GOL - 3,50

DARVIN NUNJEZ DAJE GOL - 2,50

Kompletna ponuda OVDE.

------------

Iako izabranici trenera Iraole nisu pokazali dominantan učinak i posle poluvremena su zaostajali dva gola, na kraju su uspeli da se plasiraju u narednu rundu. Za odlučujući pogodak za 3:2 pobrinuo se Džastin Klajvert, koji bi svoj do sada ne baš uspešan angažman želeo da usmeri na bolji put.

U taboru Liverpula do sada nije bilo značajnijih promena u sastavu. Klub je napustio samo golman Viteslav Jaroš, koji je otišao na pozajmcu u Šturm iz Graca. Veći problem za trenera Klopa je broj odsutnih igrača. Pored Mohameda Salaha i Vatarua Enda, koji predstavljaju svoje zemlje na Afričkom kupu nacija i Azijskom kupu, odbrambena četvorka u sastavu Trent Aleksander-Arnold, Žoel Matip, Endi Robertson i Kostas Cimikas nije dostupna. Ni Srđan Bajčetić i Tijago nisu uspeli da se oporave od povreda, a neizvestan je i start mađarskog veziste Dominika Soboslaja.

Liverpul će, izmučen povredama, imati težak zadatak pred sobom. Ako želi da zadrži prvo mesto na tabeli, mora apsolutno da pobedi Bornmut u nedelju. Za leđima mu diše preporođeni Mančester Siti, kojem se oporavio jedan od najboljih fudbalera planete Kevin De Brujne.

PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Subota

Arsenal - Kristal Palas 5:0 (2:0)

/Gabrijel 11, Henderson 37ag, Trosar 59, Martineli 90+4, 90+5/

Brentford - Notingem Forest 3:2 (1:1)

/Toni 19, Mi 59, Mope 68 - Danilo 3, Vud 65/

Nedelja

15.00: (3,25) Šefild Junated (3,35) Vest Hem (2,40)

17.30: (4,40) Bornmut (3,70) Liverpul (1,80)

Ponedeljak

20.45: (1,67) Brajton (3,80) Vulverhempton (5,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaLiverpulBornmut

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara