Lemar, Depaj i Karasko (©Reuters)
Lemar, Depaj i Karasko (©Reuters)

Lomi se oko Depaja: Atletiko nudi Lemara, Barselona hoće Karaska

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.23. | 08:57

Moguće je da će Holanđanin krenuti put Madrida

Prelazak Žoaa Feliksa u Čelsi naterao je Dijega Simeonea da izađe na tržište i potraži zamenu, a izbor je pao na Memfisa Depaja.

Čolo je ozbiljan u nameri da iskoristi nezadovoljstvo holandskog napadača činjenicom da nije redovan starter na stadionu Kamp Nou, a izgleda da je i Barsa spremna da popusti i pusti svog napadača. Ali, ne bez ispunjavanja određenih uslova.

Izabrane vesti

Naime, katalonski Mundo Deportivo ističe da nema nameru da pojačava direktnog konkurenta, osim ako ne postoji značajan ekonomski ili sportski benefit u ovom poslu. Rohiblankosi nisu spremni da ponude veliki novac, ali jesu raspoloženi za pregovore o trampi. Drugi katalonski dnevnik Sport tvrdi da je Atletiko u usmeno ponudio Tomu Lemara u zamenu za Depaja, a da Barselona traži Janika Fereiru Karaska.

Nedelja, 16.15: (5,40) Almerija (3,70) Atletiko Madrid (1,75)

Doduše, odmah u startu jasno je čelnicima Barselone da će Karaska biti teže ”slomiti” pošto ima veću ulogu kod Čola i drži tržišnu vrednost za razliku od Lemara koji je i dalje rezervista u Madridu.

Osim toga, francuski bočni vezista ima status ugovora identičan Memfisovom, slobodan igrač postaće za manje od šest meseci. Atletiko ne želi dalje da sarađuje sa njim i nije mu ponudio novi ugovor, zbog čega se Lemar naljutio na vodeće ljude. Karasko je vezan za Atletiko na još godinu i po dana.

Iz tih razloga Atletiko nije ni spreman da razgovara o finansijskoj ponudi za Depaja, već samo o eventualnoj trampi. Ćavi je raspoložen da pusti Holanđanina, ali to neće učiniti dok ne bude siguran da će mu klub obezbediti pojačanje.

U Barsi ne isključuju mogućnost da na kraju uzmu Lemara, iako nije isti profil igrača kao Memfis. Francuz bi zbog svoje raznovrsnosti, odnosno mogućnosti da igra povučenije i ofanzivnije, zavisno od potreba tima, mogao dobro da dođe ekipi ako klub ove zime napusti Frank Kesi što će se izvesno i dogoditi. Barsa uveliko radi na njegovom izlaznom transferu, ponudila je između ostalog Interu trampu za Marcela Brozovića, ali zasad od toga nije bilo ništa.

Svakako, ima prostora na relaciji Barselona - Madrid da se dogovori transfer. Klubovi su poslednjih gosta dobro sarađivali, pošto su strane menjali, između ostalih, Antoan Grizman i Luis Suarez.


tagovi

Memfis DepajJanik Fereira KaraskoToma LemarAtletiko MadridBarselonaZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara