Memfis Depaj i Stefan Savić (©Reuters)
Memfis Depaj i Stefan Savić (©Reuters)

Putevima Suareza i Grizmana: Atletiko bi opet da posluje sa Barsom, Depaja vidi kao zamenu za Feliksa

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 17:34

Španski klubovi razgovaraće o pozajmici...

Otputovao je Žoao Feliks u London na potpis ugovora sa Čelsijem, izdvojiće Plavci 11.000.000 evra za šestomesečnu pozajmicu i ispuniti Atletikove zahteve. Portugalac će “pobeći”od Dijega Simeonea, a strategu madridskog kluba predstoji potraga za novim napadačem.

Poslao je Atletiko početkom prelaznog roka Mateusa Kunju u Vulverhempton na pozajmicu, put Ostrva krenuo je i Žoao Feliks, pa je Čolo u deficitu sa napadačima. Ostao je na Alvaru Morati i Antoanu Grizmanu, njih dvojica su mu odigrali najveći broj utakmica, a kao jedinu alternativu ima Anhela Koreu. Žele u Madridu da prođu što jeftinije i okrenuli su se starim partnerima - Barseloni.

Izabrane vesti

Atletiko bi ponovo da posluje sa Kataloncima, kao zamena za portugalskog ofanzivca označen je Memfis Depaj. Holanđanin se ne kotira visoko u Ćavijevoj hijerarhiji, ima visoku platu i pozajmica bi rešila probleme oba španska kluba. Madriđani bi preuzeli obaveza vezane za platu i rasteretili budžet čestim saradnicima, Memfis Depaj minute za koje bi bio kratak na Kamp Nouu u prolećnom delu sezone.

Ukoliko dva tima postignu dogovor, Memfis Depaj bi krenuo putem Luisa Garsije, Tijaga Mote, Davida Vilje, Arde Turana... Ili nešto svežije Antoana Grizmana i Luisa Suareza. Često su u prošlosti Atletiko i Barselona sklapali dogovore i trgovali, na pomolu je novi.

Nije strano Atletiku da angažuje napadača na pozajmicu. Nedavno je po toj formuli na Vanda Metropolitano stigao Musa Dembele, ali otkup nije aktiviran. Pitanje je da li će se i Memfis Depaj duže zadržati, ukoliko se tokom zime preseli u Madrid, jer neizvesno je hoće li Dijego Simeone ostati trener - sve glasnije spekuliše se da bi posle decenije i jače mogao da ode - a takođe će isteći i pozajmica Žoaa Feliksa.

Pritom, očekuju u Madridu da će im na leto leći između 40.000.000 i 50.000.000 evra od Mateusa Kunje. Sa solventnošću neće imati problem, ako se Vulverhempton otvori i postavi novi klupski rekord, pa će u Atletiku opet razmišljati o otkupu Borhe Iglesijasa kao trajnog rešenja za lečenje neefikasnosti. Betis finansijski ne stoji najbolje i moguće je da će pristati da proda najboljeg strelca za sumu manju od 100.000.000 evra koliko iznosi otkupna klauzula.

No, prvo realizacija Feliksove pozajmice u Čelsi da bi i Atletiko mogao da napravi prve korake na trasfer pijaci.




tagovi

Zimski prelazni rok 2023Memfis DepajBarselonaAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara