Kapiten Mačve Miloš Adamović (©Starsport)
Kapiten Mačve Miloš Adamović (©Starsport)

Mačvi se poklopili rezultati, plej-of Prve lige je još uvek realan cilj za Šapčane

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.04.22. | 10:11

Da bi crveno-crni ostali u igri za osmu poziciju, potrebno je da u ponedeljak od 16 časova ne izgube na gostovanju IMT-u

Otvorilo se Mačvi lepo u ovom 29. kolu Prve lige Srbije. Dva rivala koji su iznad Šapčana na tabeli, OFK Žarkovo i Loznica, poraženi su u subotu, pa ovog ponedeljka od 16 časova imaju priliku da se približe plej-ofu. Potrebno je „samo“ da savlada IMT na Novom Beogradu…

Od OFK Žarkova je bolja bila Mladost iz Novog Sada (2:0), a od Loznice Radnički iz Sremske Mitrovice (2:1). Sve je to po ukusu Šapčana, koji imaju tri boda manje od ta dva rivala. Eventualnom pobedom nad IMT-om neće uspeti da prestignu nijedan od ta dva tima i preskoče „iznad crte“, samo zbog gol-razlike. Međutim, u poslednjem kolu bi imali veoma dobru priliku da se domognu plej-ofa i tako uključe u borbu za povratak u Superligu.

Izabrane vesti

Doduše, Mačva u poslednjem kolu ima težak zadatak, u goste joj dolazi Mladost GAT. Barem će igrati taj meč na svom terenu. Loznica ima lakši zadatak, gostuje sledeće nedelje prilično slabom Radu, dok će OFK Žarkovo da dočeka Budućnost iz Dobanovaca.

No, to je priča za sledeći vikend, sada je Mačvi najvažnije da ostvari dobar rezultat protiv IMT-a, jer on je preduslov za bilo kakve dalje kalkulacije. Bod bi takođe mogao da se smatra solidnim rezultatom, Šapčanima je važno samo da ne izgube u prestonici.

16.00: (1,95) IMT Novi Beograd (3,15) Mačva (4,00)

Pod vođstvom Milana Milanovića, koji se u martu vratio u Srbiju iz jermenskog Alaškerta i preuzeo ekipu od Borisa Savića, Mačva još nije doživela poraz. Ima pobedu nad OFK Bačkom i remije sa Zlatiborom i Timokom.

Nikome u ekipi, pa ni meni nije jasno kako je moguće da smo se našli u ovoj situaciji, svi smo čvrsto verovali da imamo i kvalitet i potencijal za plej-of. To je sada pod velikim znakom pitanja, zbog serije loših rezultata u ovoj godini. Niko u ekipi ne misli da se predaje, borićemo se do zadnjeg minuta i do kraja, svaki bod je izuzetno važan“, optimista je vezista Mačve Đorđe Belić.

Samo što IMT nije baš ekipa koja je bez ambicija i nekih svojih računica. Kao petoplasirani tim na tabeli, gotovo je izvesna u plej-ofu i matematički bi ga obezbedila ako danas ostane neporažena. Međutim, to je samo vrh brega koji čine ambicije Traktorista. Krajnji cilj je plasman u Superligu, a do njega se može i kroz baraž, ako se posle 37. kola zauzme treće ili četvrto mesto. Četvrtoplasirani Železničar je u ovom momentu udaljen šest bodova, doduše uz meč više. U subotu su Pančevci izgubili od Javora sa 3:1.

"Bez kurtoazije, izuzetno cenim ekipu IMT-a, smatram je najkvalitetnijom u ovoj ligi. Tu su Radočaj, Stevanović, Stefanović, Lučić... Spoj izuzetnih igrača, o njihovim igrama najbolje govori podatak da imaju najbolji učinak u ovoj godini. Doživeli su poraz samo od Loznice, ali i mi imamo svoje viđenje, svoje želje, ambicije i kvalitet. Pokušaćemo da im se suprostavimo na pravi način i da se kući ne vratimo neporaženi“, kazao je Belić.

Dobra vest za Mačvu je što se u tim vraćaju kapiten Miloš Adamović i iskusni ofanzivni vezista Lazar Marjanović. Nedostajaće samo 22-godišnji štoper Kristijan Tojčić, koji je suspendovan.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PRVA LIGA SRBIJE – 29. KOLO

Subota

Zlatibor – OFK Bačka 0:0

Železničar – Javor 1:3 (0:0)

/Milošev 62pen – Odita 55, Ivelja 60, Dimitrijević 88/

Timok – Grafičar 1:0 (1:0)

/Božović 45/

Mladost GAT – OFK Žarkovo 2:0 (1:0)

/Vidakov 20, 49/

Loznica – Radnički Sremska Mitrovica 1:2 (0:1)

/Križan 70/

Kabel – Rad 0:3 (0:2)

/Gojković 16, Radivojević 42, Stojanović 59/

Budućnost Dobanovci – Inđija 0:1 (0:1)

/Kovačević 55/

Ponedeljak

16.00: (1,95) IMT Novi Beograd (3,15) Mačva (4,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeIMTMačva Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara