Frank Kesi (©Reuters)
Frank Kesi (©Reuters)

Maldini čuva okosnicu Milana: Neka se spremi Kesi za novi ugovor i veću platu

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.03.21. | 10:30

Direktori Rosonera imaju pune ruke posla uoči letnje transfer pijace

Teško će Milan do Skudeta posle novog saplitanja u Seriji A, zato će sav fokus do kraja sezone biti na očuvanju pozicije među četiri najbolja tima u prvenstvu kako bi se posle sedam godina čekanja ponovo zavijorila mušema na San Siru.

Nije Skudeto Milanova realnost u ovoj sezoni, ali mogao bi da postane u budućnosti. Za to je potrebno da se sačuva okosnica tima, što je upravo ono čime su direktori Paolo Maldini i Frederik Masara zaokupirani poslednjih meseci.

Izabrane vesti

U ovom trenutku direktorski tandem vodi pregovore s Đanluiđijem Donarumom i Hakanom Čalhanogluom, a sledeći će biti Frank Kesi.

Nedelja, 15.00: (3,50) Verona (3,35) Milan (2,15)

Snažni vezista iz Obale Slonovače postao je jedan od glavnih igrača u timu Stefana Piolija i zbog toga klub želi da ga nagradi za igre koje pruža i ukaže mu da se veruje u njegove fudbalske kvalitete. Na Čizmi se već piše kako su prvi, nezvanični kontakti s Kesijevim agentom uspostavljeni još u januaru, ali sada je u centru pažnje odluka Ivana Gazidisa da Maldiniju i Masari odobri otvaranje pregovora sa Kesijem kako bi se što pre ozvaničila nova saradnja.

Prema novom ugovoru Kesi bi bio vezan za Milan najmanje do juna 2025. godine, a dobio bi i zasluženu povišicu sa sadašnjih 2.200.000 evra na 3.000.000 evra neto po sezoni, uz bonuse na ime individualnih i timskih uspeha.

Kesi je spreman da se obaveže Milanu na naredne četiri godine i iz njegovog okruženja provejava priča da je spreman da ostane i duže od toga ako se njegovi i planovi Rosonera budu poklapali.

Jedan od razloga zašto Milan želi da što pre “veže“ Kesija jeste Antonio Konte. Šef stručnog štaba Intera već je dva puta od svojih poslodavaca zahtevao da mu se dovede nekadašnji vezista Atalante, ali su ti pokušaji bili bezuspešni. Inter je januara prošle godine nudio Matijasa Vesina u zamenu za Kesija, ali je Milan to glatko odbio. Drugi pokušaj da se angažuje jedan od vitalnih delova Milanovog tima bio je u septembru, ali on nije doneo nikakvu konkretnu ponudu. Samo se opipavao puls, zbog čega se brzo i odustalo od dalje akcije.

Bez obzira na to što je Inter u strašnim finansijskim problemima i što neizvesna budućnost čeka Nerazure, u Milanu ne žele ništa da prepuste slučaju i zato je Kesi sledeći na listi za produžetak saradnje.

Podsetimo, Milan sa Čalhanogluom mesecima bezuspešno pregovara oko novog ugovora. Ponuđena osnovna plata od 3.900.000 evra nije dovoljno privlačna turskom vezisti koji traži čak 5.000.000 evra, ali u Milanu sada pokušavaju da ga privuku bogatim bonusima. S Donarumom je situacija takođe jako klimava pošto njegov agent Mino Rajola radi sve da bi ucenio klub i postavio nerealne uslove pred Maldinija i Masaru.

I pored toga, veruje se da će Milan uspeti da zadrži obojicu, zatim i Kesija, a da će fokus od leta biti da se ubedi Zlatan Ibrahimović da produži ostanak na još jednu godinu.



tagovi

MilanFrank Kesiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara