Zomer (© Reuters)
Zomer (© Reuters)

Mančester nije završio prelazni rok: Crveni đavoli krenuli po Zomera i Pulišića

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 14:45

Samo je pitanje da li golman Borusije iz Menhengladbaha ima interes da preće na Old Traford, Amerikanac ima

Došli su Kristijan Eriksen iz Brentforda, Tirel Malasija iz Fajenorda i Lisandro Martinez iz Ajaksa. Utisak je da je Mančester junajtedu potrebno još bar pet pojačanja da bi izgledao iole pristijno i realno je očekivati da u završnici prelaznog roka velikan sa Old Traforda dovede još igrača i kako bi pomogao Eriku ten Hagu u nameri da rekonstruiše stil igre.

Dvojica su već identifikovana kao opcije. Golman Jan Zomer i krilni napadač Kristijan Pulišić. Sad, pitanje je da li će se njihove selidbe realizovati, međutim, Crveni đavoli su svakako krenuli u misiju angažovanja.

Izabrane vesti

Mančester je saopštio Zomeru da ga želi kao rezervnu opciju, jer i dalje veruje Davidu de Hei. Želeo bi da ga dovede na pozajmicu, iako je golman Borusije iz Menhengladbaha ušao u završnu godinu saradnje sa Ždrepcima. Mada, i Špancu ističe ugovor sa Junajtedom narednog leta i nema naznaka hoće li ga produžiti. Nije ni u cvetu mladosti, niti u formi kao nekad. Možda mu je stvarno potrebno rasterećenje, da postoji čovek koji bi mu dao šansu da ponekad predanhe, pošto Junajted ima samo Toma Hitona, dok je Dina Hendersona poslao na pozajmicu u Notingem Forest. U takvoj situaciji izbor je pao na Zomera koji je prvi golman u Gladbahu i eventualnim odlaskom iz Nemačke da sedi na klupi Junajteda i čeka povremeno priliku da brani rizikovao bi mesto u reprezentaciji Švajcarske pred Mundijal u Kataru.

Dok dolazak Jana Zomera možda nije toliko izvestan, iako ga Mančester želi, dotkle se čini da je prelazak Kristijana Pulišića izvodljiviji. Kapiten selekcije Sjedinjenih Američkih Država nije u prvom, čak ni u drugom planu, kod Tomasa Tuhela i ide mu se iz Čelsija. Junajted isprava nije razmatrao tu opciju, jer ima dosta fudbalera po krilnim pozicijama, ali – šta su posledice marketinga – čim je čuo da nekadašnjeg prvotimca Borusije iz Dortmunda žele Arletiko Madrid, Njukasl, čak i Juventus, krenuo je u akciju. I njega želi na pozajmicu. Pulišić ni u jednu od pobrojanih sredina ne bi, jer čeka samo Đavole.


tagovi

Jan ZomerKristijan PulišićLetnji prelazni rok 2022ČelsiMančester JunajtedBorusija Menhengladbah

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara