Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančini: Nema svrhe tražiti opravdanje, treba se spremiti za mart

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 23:52

Selektor italije razočaran posle ispuštenog prvog mesta u grupi

Za samo nekoliko meseci Italija je od evropskog prvaka stigla put do reprezentacije koja će za mesto na Svetskom prvenstvu morati da se bori kroz baraž. Remi sa Severnom Irskom (0:0) koštao je Azure prvog mesta u grupi koje je pripalo Švajcarskoj, a posle neuspeha Roberto Mančini nije skrivao nezadovoljstvo.

Izabrane vesti

"Razočaran sam. Sami smo sebi zakomplikovali život i kvalifikacije su trebale da budu zapečaćene pre najmanje dve utakmice. Imali smo šanse i nismo ih iskoristili, sada moramo da budemo čvrsto na nogama na zemlji, jer još postoji mogućnost da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo", kazao je selektor Italije.

Tokom prethodna četiri meseca, od osvajanja kontinentalne krune, Italijani su odigrali pet utakmica u okviru kvalifikacija i ostvarili četiri remija uz jedan trijumf što je uticalo da iz trke sa Švajcarskom izađu kao poraženi.

"I dalje verujem da smo sjajan tim. Ovo je težak trenutak, ispustili smo kvalifikacije koje smo imali u rukama. Moramo ponovo da pronađemo mir za mart i nastavimo da igramo. Danas smo imali za rivala Severnu Irsku koja se samo branila, u martu će biti drugačije, ovo su mečevi za nokaut, tako da će biti mnogo više prilika za igru i pobedu".

Do Katara je sada neophodno eliminisati dva rivala, kroz dvomeče.

"Verujem da ćemo ići na Svetsko prvenstvo, jer imamo dve utakmice i sigurno ćemo to uraditi kako treba", kazao je Mančini i osvrnuo se na kadrovske probleme i izostanak Marka Veratija, Đorđa Kjelinija, Ćira Imobilea, Leonarda Spinacole, Nikola Zaniola, Lorenca Pelegrinija i Davidea Kalabrije:

"Svi se suočavaju sa dosta povreda u ovoj fazi sezone, ali uprkos tome, imali smo pobede u rukama i protiv Švajcarske i protiv Severne Irske. Predugo smo u fudbalu da bismo poricali da postoje trenuci kada jednostavno ne funkcioniše. Na sreću, još uvek možemo da se kvalifikujemo. Nema smisla sada tražiti razloge zašto smo u ovoj situaciji, sve što možemo da uradimo je da se pripremimo za mart".


tagovi

Roberto Mančini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara