Nikolić (AFP)
Nikolić (AFP)

Marko Nikolić se ne vraća u Rusiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 12:31

Odbio je Dinamo

Ne vraća se Marko Nikolić u Moskvu. Figurirao je sedmicama kao opcija da zameni Sandra Švarca na klupi Dinama, uprava tamošnjeg velikana ga je odlučno želela na klupi, nudila dobre uslove – nije precizirano kolike, ali primera radi gradski rival CSKA je davao 2.000.000 evra po sezoni – međutim, jedan od najcenjenijih trenera mlađe garde u Srba je odbio.

Kako prenose mediji u Rusiji, čelnici Dinama su pet dana čekali Nikolićev odgovor, nadali se pozitivnom epilogu, spremali plan za prelazni rok, da bi iz Beograda stiglo – njet.

Izabrane vesti

Tamošnja štampa i portali ne preciziraju šta je konkretno odvratilo Marka od drugog angažmana u najvećoj zemlji sveta, ali ko poznaje prilike u fudbalu i način na koji 42-godišnji strateg sagledava realnost može da pretpostavi kako se deo odgovora krije u činjenici da Dinama, kao ni ostalih ruskih klubova, neće biti u UEFA takmičenja naredne sezone usled sankcija evropske kuće fudbala izazvane ratom na teritoriji Ukrajine. A bez Evrope, to nije to. Sa Lokomotivom je već uzeo kup, lepo i zaradio, tako da bi moralo da se desi nešto baš ekstra kako bi krenuo na put.

Prethodno je Nikolić bio na listi želja CSKA, visoko su ga kotirali i čelnici Partizana, ali nijedna od tih opcija nije realna. Upravo zbog želje da sačeka neki ambiciozniji projekat.

Što ne znači da Srbin neće sesti na klupu Policajaca. Još u nedelju se pominjalo da je, ako već ne želi Nikolić, kandidat da zameni Švarca, Slaviša Jokanović. Nekadašnji trener Partizana, kasnije dokazan u Engleskoj i u Izraelu, izbio je u prvi plan, ali nema dodatnih vesti dokle su pregovori stigli.


tagovi

Dinamo MoskvaMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara