Tiram u dresu Borusije iz Menhengladbaha (© Rueters)
Tiram u dresu Borusije iz Menhengladbaha (© Rueters)

Markus Tiram ide na Mundijal

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.11.22. | 09:07

Prvi poziv u reprezentaciju posle Prvenstva Evrope

Bio je tata prvak sveta, hoće i sin da bude najbolji na planeti. Osvojio je Lilijan Tiram Zlatni globus sa reprezentacijom Francuske 1998, čak doprineo duplom porcijom golova u polufinalu protiv Hrvatske kad je okrenuo rezultat (od 0:1 do 2:1), a dočekao je da jedan od njegovih naslednika, takođe, bude učesnik Mundijala, jer će put Katara i Markus Tiram.

Napadača Borusije iz Menhengladbaha selektor Didije Dešan je dopisao na spisak Galskih petlova kao 26. fudbalera kog vodi na završni turnir. Ne zato što je sa njegovim ocem delio svlačionicu pre 24 godine, nego što Markus ove sezone blista u Bundesligi. Do prekida prvenstva spakovao je deset golova na prvih 15 utakmica, dodao još tri u Kupu Nemačke, igra sezonu karijere i minulog petka je potvrdio da je u velikoj formi, kad je zatresao i mrežu imenjaka iz Dortmunda. Trener Danijel Farke promovisao ga je u klasičnog špica, za razliku od prethodnog perioda kad se izvlačio na krilo. Što je odmah uticalo na efikasnost.

Izabrane vesti

Na taj način je Tiram napredovao na listi strelaca, ispred je samo Kristofer Enkunku iz Lajpciga, koji je ionako pozvan pod zastavu. Tiram je 26, selektor Dešan je prilikom prošlonedeljnog predstavljanja ekipe ostavio jedno mesto upražnjeno i tek danas, kad je završni rok za slanje spiskova u FIFA, lista je kompletirana.

Na taj način, Markus Tiram će se prvi put posle učeća na prošlogodišnjem Prvenstvu Evrope naći među kandidatima za državni tim. Sad, koliko će igrati, drugi je padež. Dešan u napadu ima Karima Benzemu, Kingslija Komana, Usmana Dembelea, Olivije Žirua, Antoana Grizmana, Kilijana Mbapea i Kristofera Enkunkua.

A Borusija iz Menhengladbaha je dala i drugog učesnika Mundijala, pošto će Nemačku predstavljati vezista Jonas Hofman.


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeMundijalKatar2022Markus Tiram

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara