Sead Kolašinac (©Reuters)
Sead Kolašinac (©Reuters)

Marselj obavezno pobeđuje kad Kolašinac pogađa: Debakl u derbiju svaren, Ren od Lige šampiona odaljen (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.23. | 22:45

Reprezentativac BiH postigao četvrti gol u sezoni...

Kod Marselja je malo konstanti gledano godinama unazad, ali za tekuću sezonu definitivno važi: kada Sead Kolašinac zatrese mrežu, tim Igora Tudora nikada ne gubi. I obavezno pobeđuje. 

U to se uverio i Ren, prošao je kao i njegovi prethodnici. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je loptu spakovao u mrežu Monaka, Tuluza i Lorijana. Svi do jednoga prošli su identično - nisu videli ni bod. Polako Sead Kolašinac izrasta u taliju kluba sa Velodroma - 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Navikli su navijači Marselja da ekipa pod komandom hrvatskog stručnjaka igra lude utakmice, da pada veliki broj golova i često zasija, pa u narednoj nestane. I obratno. Ali, može francuski velikan i drugačije, mnogo disciplinovanije da odigra. Tu drugu stranu prikazao je Marselj na gostovanju u Bretanji. Tek treći put u tekućoj sezoni Lige 1 slavio je minimalcem.

Mnogo toga moglo je biti drugačije da je gol hteo Čengiza Undera. Nije koristio dobre prilike, ali nije ispao ni tragičar. Što je u prošlosti bivao zbog silnih promašaja. Konstantno je bio pretnja po veterana Stiva Mandandu, opterećivao je defanzivce Rena i nije im davao mira. Mrežu nije zatresao, ali je pokazao da se snalazi i u ulozi pakera.

Odradio je Marselj na foru domaćina. Uhvatio ga je nespremnog. Izveli su izabranici Igora Tudara ekspresno prekid, Čengiz Under je poslao loptu na drugu stativu, a Sead Kolašinac je ćušnuo u gol. Pogledajte OVDE.

Ren je preuzeo inicijativu, imao više loptu u nogama, ali je najbolja šansa ostala ona koju je propustio Amin Guiri. Talentovani ofanzivac Rena je dobro prodrmao prečku u prvom poluvremena. Imao je domaćin nekolicinu izglednih prilika sredinom prvog dela igre, nisu dovoljno dobro reagovali Arno Kalimuendo i Toko Ekambi.

Iliti preciznije, kao pobednik iz duela izlazio je Pau Lopez. Španski golman sačuvao je pobedu Marselju, a poslednju iole ozbiljniju šansu Ren je imao preko Artura Teta u dubokoj nadoknadi. Pročitao je nameru belgijskog štopera Lopez.

LIGA 1 - 26. KOLO

Petak

Nica - Okser 1:1 (1:1)

/Labord 45+1 - Jen 36/

Subota

Lans - Lil 1:1 (1:0)

/Fonte ag 41 - Dejvid 70/

PSŽ - Nant 4:2 (2:2)

/Mesi 12, Hađam ag 17, Danilo 60, Mbape 92 - Blas 31, Ganago 38/

Nedelja

Troa - Monako 2:2 (1:0)

/Kuame 31, Ugbo 90+1 - Ben Jeder 81, 84/

Monpelje - Anže 5:0 (3:0)

/Hazri 2, Savanije 25, 52, Muasa 45, Vahi 73/

Rems - Ajačio 1:0 (0:0)

/Kažust 95/

Strazbur - Brest 0:1 (0:1)

/Onorat 45/

Tuluz - Klermon 0:1 (0:0)

/Haui 76/

Lion - Lorijan 0:0

Ren - Marselj 0:1 (0:0)

/Kolašinac 57/



tagovi

MarseljFK RenLiga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara