©Star Sport
©Star Sport

Matić: Da li smo spremni za Evropu kroz Kup? Verujem da jesmo!

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.04.24. | 17:29

Uoči gostovanja Radničkom 1923 u četvrtfinalu Kupa Srbije, trener Pazaraca ne odriče se evropskih snova

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Dva puta su Pazarci ove godine slavili protiv Radničkog 1923. Dobili su oba meča za prvenstvene bodove, uz gol razliku 6:0. Posebno su ubedljivi bili na "Čika Dači" u Kragujevcu, gde su jesenas kompletirali poker. Sada ih na istoj lokaciji očekuje četvrtfinale Kupa Srbije (četvrtak, 16.00, Arena Sport Premium 1).

Izabrane vesti

Da li to Plavima nešto vredi u ovom trenutku? Verovatno baš i ne na psihološkom planu, pošto se točak sreće u međuvremenu okrenuo za 180 stepeni. Na bodovnom - svakako, s obzirom da bi bez trijumfalnih izdanja protiv Šumadinaca ovog proleća posrnuli Novi Pazar bio nadomak ili u zoni baraža za opstanak u Mozzart Bet Superligi.

Hronološki sa polja struke, najpre je Dragan Aničić nadmudrio Dejana Joksimovića, pa se Siniša Dobrašinović proslavio u duelu sa Feđom Dudićem. Na redu je okrašaj bez popravnog, u kojem će Dudić za rivala imati Slavka Matića.

Matićev superligaški debi na pazarskoj klupi u Humskoj obeležii su poraz od Partizana (0:2) i sasvim korektna gostujuća izvedba na terenu. Šta vredi kad je na bodovni saldo dopisana nula, koja gromoglasnog evropskog kandidata od naredne sedmice seli u plej-autu grupu Mozzart Bet Superlige. "Kup je sasvim drugo takmičenje. Imao sam sastanak sa igračima, gde smo emocijalno i u svakom drugom pogledu odvojili prvenstvo od Kupa Srbije. Odlazimo ekipi sa osam pobeda u posljednjih deset utakmicima. Iako je to za ogroman respekt, rekao sam momcima da moramo još jače da respektujemo sebe. Svaka čast ostalima, ali potrebno je da najviše poštujemo nas i ono što mi radimo", ne želi Matić previše da skreće pogled iz sopstvene avlije.

Bez obzira na guste oblake – fudbalonimbuse, što se nadviše nad Pazarom počev od februara, virka 47-godišnji Obrenovčanin pomalo i preko državnih granica.

"Izlazak u Evropu ostaje nam kroz Kup Srbije. Da li smo spremni za to? Ja iskreno verujem da jesmo. Želim da se nadograđujemo kondicijono i taktički kroz svaku utakmicu. Koliko vremena imamo? Pa, onoliko koliko je potrebno. Nema alibija, nema nekih izgovora. Mi smo svi profesionalci. Imam ozbiljne momke, ozbiljne profesionalce i igrače. Što se tiče kompletne situacije u svlačionici, kao šef stručnog štaba preuzimam odgovornost za sve. Verujem i znam da će moj tim igrati sve bolje".

Iz Matićevih usta sve deluje jednostavno.

"Želimo da nametnemo naš stil, da se protivnik prilagođava nama. Imamo kvalitet za to. Opet kažem, apsolutno nije važno što smo kratko zajedno. Verujem prvo u sebe, pa u te momke. I oni moraju da veruju u sebe, u to što rade. Ako se mi prilagođavamo svakom protivniku, ko smo onda mi? Falilo je malo sreće u Humskoj, kod drugog gola okliznuo se mladi Dragan Bojat. Naš Nikola Karaklajić imao je šansu, okliznuo se, lopta je odskočila i udarila u prečku. Bilo je i malo egoizma na kraju. Kad je trebalo da ide pas, mali Žulijus Eđike Opara je pokušao sam. Pričali smo, sve je tu jasno. Tim je ispred svih. Odlazimo sa samopouzdanje, koje momci nose u sebi. Nosili su ga i pre mog dolaska, a možda je samo trebalo da se malo probude. Neće biti lako u Kragujevcu, ali biće teško onoliko koliko mi dozvolimo. Sve zavisi od nas", završio je Slavko Matić besedu za Mozzart Sport.


tagovi

Slavko MatićKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara