Andre Pjer Žinjak (©AFP)
Andre Pjer Žinjak (©AFP)

Meksiko: Atlas nišani i Klausuru, Tigres veruje u Žinjakovo buđenje

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.05.22. | 23:15

Šampion prošlogodišnje Aperture noćas (04.00) u Gvadalahari dočekuje tim iz San Nikolasa na čelu sa Andreom Pjerom Žinjakom

Četiri najbolja tima u ligaškom deli meksičke Klausure su se plasirali u polufinale plej-ofa. Nije bilo iznenađenja u prethodnoj rundi, mada je Tigres “visio” u duelu sa Kruz Azulom. Ekipa iz San Nikolasa prošla je zahvaljujući boljem plasmanu u prvom delu sezone (oba meča završena pobedama gostujućih timova sa po 1:0).

U prvom meču polufinala plej-ofa, šampion Aperture Altas u Gvadalahari noćas (04.00) dočekuje Tigres, drugoplasirani tim u ligaškom delu prvenstva. Atlas juri i drugu vezanu titulu, objedinjene krune, doduše ne u kalendarskoj godini. Crveno-crni su u prethodnoj fazi eliminisali gradskog rivala Čivas.

Izabrane vesti

Francuski veteran Andre Pjer Žinjak je postigao 11 golova u prvom delu šampionata, bio je prvi strelac u prvenstvu Sombrerosa, ali nekadašnji as Marselja posti već dva kola. Očekuje se da tim iz San Nikolasa igra povučenije. Prošle nedelje u timu nije bilo Florijana Tovana, skupocenog pojačanje proteklog leta. Lucidni krilni napadač je takođe stigao u Tigres s Velodroma. Postigao je tri pogotka ove sezone i čini se da se još nije navikao na igranje u Meksiku.

04.00: (2,75) Atlas (2,75) Tigres (3,00)

Za Tigres zbog povrede neće igrati defanzivac Dijego Rejes, dok Havijera Akina neće biti zbog crvenog kartona u prošlom meču četvrtfinala plej-ofa protiv Kruza Azula. Tigorvi su dvomeču blagi favoriti, ali se očekuje neizvestna oba meča, sa tvrdim odbranama. U slučaju da posle 180 minuta bude nerešeno, Tigres je u prednosti jer je bio bolji u ligaškom delu sezone. Neće biti ni produžetaka ni penala u ovoj fazi doigravanja.

Domaćina s klupe već skoro dve godine predvodi argentinski stručnjak Dijego Koka. Najbolji strelac tima je Kolumbijac Hulijan Kinjones sa šest golova, dok je Argentinac Hulio Furč postigao četiri pogotka, a tri puta asistirao saigračima. Iskusni Gaučos je bio najzaslužniji za titulu krajem prošle godine.

Pre dvadesetak dana ovi timovi su odigrali nerešeno – 1:1 u Gvadalaharu na stadionu Halisko. I pre ovog meča bio je isti rezultat, što govoro o izjednačenosti. Na pet prethodnih mečeva ovih timova dolazio je tip 0-2. Kvota u Mozzartu da će biti dva ili manje golova noćas u Gvadalahari je 1,41.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MEKSIKO 1, KLASURA – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

04.00: (2,75) Atlas (2,75) Tigres (3,00)

Petak

03.00: (2,15) Pačuka Klub (3,35) Amerika (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1MeksikoTigresAtlas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara