©Reuters
©Reuters

Mektomini tukao kao iz topa, Sančo zaslužio bar asistenciju - Junajted preslišao Barnli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 23:20

Rutinsko slavlje ekipe Ralfa Rangnika - 3:1

Nije Mančester Junajted često ove sezone pobeđivao na ovako lagan način kao što je to bio slučaj večeras protiv Barnlija na Old Trafordu, ali je večeras pokazao da može i na siguran, dominantan način, da dođe do vrednih bodova - 3:1 (3:1).

Sve je kao poručeno išlo za ekipu Ralfa Rangnika. Junajted je utakmicu otvorio brzim golom, a već do 35 minuta pitanje pobednika je bilo rešeno, pošto je bilo ogromnih 3:0. Gosti su smanjili u 38. minutu iz svog prvog udarca u okvir gola, ali u nastavku nisu imali snage, niti mogućnosti, da ugroze slavlje domaćina.

Izabrane vesti

Posebno raspoložen u prvom poluvremenu bio je Skot Mektomini, koji je razornim udarcima sa ivice kaznenog prostora u mat poziciju stavljao protivničku odbranu. Prvo je projektilom u osmom minutu savladao nemoćnog Veja Henesija, dok je u 35. minutu sa slične udaljenosti pogodio stativu protivničkog gola, što je iskoristio Kristijano Ronaldo i postigao treći gol za Crvene đavole na ovom meču.

Mnogo više u prvom poluvremenu zaslužio je Džejdon Sančo, kojem je gol u 27. minutu praktično skinuo domaći defanzivac Ben Mi. Sve je odlično uradilo krilo Junajteda, ali je Mi dodatno skrenuo taj udarac, koji je na kraju prevario Henesija, pa se na kraju vodio kao autogol.

Mančesterova odbrana je napravila samo jednu kardinalnu grešku, koja je kažnjena jedinim golom Barnlija na meču. Nju je napravio Erik Baji, koji je krenuo da preseče protivničku loptu, ali je to uradio na prilično nekontroliosan način, što je iskoristio Aron Lenon i u svom nekadašnjem maniru poslao loptu u sam donji desni ugao nemoćnog Davida de Hee.

Rangnikov tim je drugo poluvreme svesno učinio nezanimljivim. Mančester je ljubomorno držao loptu pod svojom kontrolom, pa praktično nismo videli nijednu ozbiljnu priliku u drugih 45 minuta. O tome koliko je Barnli bio nemoćan na ovoj utakmici govori i činjenica da je De Hea prvu pravu intervenciju na meču zabeležio tek u samom finišu meča.

Za kontrolu dešavanja na terenu bio je zaslužan i Nemanja Matić, koji je svih 90 minuta besprekorno komandovao veznim redom svoje ekipe i vodio računa da se protivnik ne razmahne na njegovoj polovini. Mančester se ovim bodovima približio četvrtoplasiranom Arsenalu na četiri boda udaljenosti, a za četiri dana ga očekuje okršaj sa tvrdim Vulverhemptonom, takođe na Teatru snova.



PREMIJER LIGA – 20. KOLO

Utorak

Kristal Palas - Norič 3:0 (3:0)

/Eduar 8, Mateta 38, Šlup 42/

Sautempton - Totenhem 1:1 (1:1)

/Vord-Praus 25 - Kejn 41/

Votford - Vest Hem 1:4 (1:2)

/Denis 4 - Souček 27, Benrama 29, Nobl 58, Vlašić 90+2/

Lester - Liverpul 1:0 (0:0)

/Lukman 59/

Sreda

Čelsi – Brajton 1:1 (1:0)

/Lukaku 28 – Velbek 90+1/

Brentford – Mančester siti 0:1 (0:1)

/Foden 16/

Četvrtak

Mančester junajted - Barnli 3:1 (3:1)

/Mektomini 8, Mi 27ag, Ronaldo 35 - Lenon 38/


Odloženo

Arsenal – Vulverhempton

Lids – Aston Vila

Everton - Njukasl




tagovi

Skot MektominiRalf RangnikKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara