Depaj i Obamejan (©Reuters)
Depaj i Obamejan (©Reuters)

Memfise, pakuj kofere i idi iz Barselone - čeka te Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 10:23

Katalonci nemaju holandskog napadača u planovima za sledeću sezonu

Ćavijeva rekonstrukcija Barselone počela je zimus dovođenjem Pjer-Emerika Obamejana i Ferana Toresa, a mnogo više aktivnosti na pijaci fudbalera od Katalonaca se očekuje tokom leta. Jačanje odbrane je primarno, ali i špic koji će garantovati golove.

Navodno je prvi pik kada je reč o napadačima Robert Levandovski, koji nije zadovoljan ponudom Bajerna za produžetak saradnje. Poljak veruje da može da igra još tri godine na vrhunskom nivou, ali u Minhenu ne žele baš toliko da rizikuju, s obzirom na to da u avgustu puni 34, te mu nude ugovor na samo godinu dana - po isteku važećeg koji je do leta 2023. - uz opciju da se razgovara o dodatnoj sezoni ako budu zadovoljni njegovim izdanjima. Nesuglasice su i oko finansija, pošto se Levandovski nada da bi mogao da zadrži trenutnih 15.000.000 evra godišnje plus još potencijalnih 5.000.000 kroz bonuse.

Izabrane vesti

Sve je više tekstova u medijima naklonjenim Barseloni da će jedan od najboljih golgetera današnjice doći na Kamp Nou, a to bi definitivno značilo rastanak sa Memfisom Depajom koji je prošlog leta stigao sa etiketom prvog špica (odnosno lažne devetke zbog stila koji gaje u Barseloni). Katalonski Sport, čak, piše da je Holanđanin dobio savet kluba da svakako potraži novu sredinu tokom leta, jer se u Barseloni neće naigrati, a čeka ga Svetsko prvenstvo u Kataru.

Depaj je redovno bio među starterima Luja van Gala, ali bi njegov status mogao da bude ugrožen u slučaju male minutaže za klub, a kako je već pao u senku Obamejana, pitanje je šta ga čeka u slučaju ostanka u Barseloni.

Rastanak nagoveštava i činjenica da je Holanđanin prošlog leta potpisao samo dvogodišnji ugovor, tako da je pred Barselonom poslednja prilika da ga proda za solidan iznos. Veruju Katalonci da bi mogli da dobiju 40.000.000 evra, a trenutno se Depaj dovodi u vezu sa Totenhemom i Arsenalom.

Nekadašnjem napadaču PSV Ajndhovena, Mančester Junajteda i Liona u prilog ne ide i to što se Feran Tores dobro uklopio, a još manje buđenje Usmana Dembelea. Njih dvojica i Obamejan trenutno čine napadački trio Barselone u koji Ćavi ima najviše poverenja, a dolazak Levandovskog dodatno bi umanjilo minute za Holanđanina.

Depaj je ove sezone u 35 nastupa sakupio 2.341 minuta na terenu (prosečno 66 po meču), dao je 12 i namestio dva gola. Nedovoljno da bi mu Ćavi namenio ozbiljniju ulogu od rezerviste...


tagovi

Memfis DepajPjer Emerik ObamejanĆaviBarselonaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara