(©Reuters)
(©Reuters)

Mesi senior zapalio Barsu: Leo želi da se vrati (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 14:08

„Pričali smo sa Laportom“, priznao Horhe Mesi

Leto još nije kalendarski stiglo, ali Barsa je „izgorela“. Svi su izgledi da će se najvoljeniji sin kluba vratiti na Nou Kamp!

Vesti danas pretiču jedna drugu: najpre je stigla informacija da je La Liga prihvatila finansijski plan Barselone i dala za njega zeleno svetlo, čime su otvorena vrata Mesijevog povratka u klub.

Izabrane vesti

A, onda je Mesi senior, Horhe, bacio „bombu“ pred španske novinare:

Leo želi da se vrati u Barselonu. I ja bih voleo da se to dogodi. Verujemo da može da se vrati. Ništa se još ne zna. On bi to voleo. Pričali smo pre neki dan sa Laportom. Imamo još milion stvari oko kojih bi trebalo da se usaglasimo, ali bi Leo voleo da se vrati“, rekao je Horhe Mesi.

Raspoloženje je među navijačima dodatno podigao ekskluzivni snimak španskog novinara Tonija Huanmartija na kojem se vidi kako Horhe Mesi stiže u kuću predsednika Barselone Đoana Laporte na pregovore o potencijalnom Leovom povratku u klub. Dovoljno da se „zavrti“ ludnica među pristalicama katalonskog tima na društvenim mrežama. Danima unazad su iz kluba, počev od trenera Ćavija pa nadalje, poručivali da je sve samo na Lionelu Mesiju. Ako on kaže „da“, sve će se drugo rešiti i vratiće se na Nou Kamp.

Barselona je veliki korak ka tome uradila danas. Predstavljen je La Ligi finansijski plan sa žestokim rezovima finansija, koje otvaraju prostor za angažovanje legendarnog Argentinca. I Liga je ovog puta rekla – može.

Štaviše, kaže se da je klub „uštinuo“ uštedama više novca nego što je očekivao, a tu su uključeni prodaja Grizmana, odlasci „senatora“ Pikea i Albe i odluka da se ne produži ugovor sa Busketsom.

Dalje, ušteda će žestoko pogoditi i košarkaški klub Barselona, koji se vodi kao sekcija fudbalskog i od njega zavisi. Budžet KK-a će biti dobrano skresan za narednu sezonu, što će izazvati odlaske nekoliko igrača, među kojima i Nikole Mirotića, jednog od najplaćenijih košarkaša Evrope. Laporta i ekipa očekuju da 11.500.000 evra „otkinu“ od KK Barselona.

A, biće i prodaje igrača. Prvi na listi je Ansu Fati, za kojeg se kaže da će otići za oko 30.000.000 evra. Sve to samo da bi se poklopile sve kockice u budžetu za Mesijev povratak.

Barsa će biti na iglama narednih dana. 


tagovi

BarselonaLionel MesiĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara