Mesina preuzima reprezentaciju posle Beograda

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 08:42

Sve je dogovoreno

Velika vest iz italijanske košarke: Etore Mesina se vraća na klupu reprezentacije!

Gazeta delo Sport je jutros ekskluzivno otkrila da su čelnici KS Italije i Mesina sve dogovorili oko saradnje koja će započeti narednog leta kada Italija u Beogradu završi predolimpijski kvalifikacioni turnir. Na tom tuniru će je predvoditi aktuelni selektor Romeo Saketi. Ali čak i ako se plasira na Igre u Tokiju moraće da ustupi mesto Mesini.

Izabrane vesti

Razlog za ovakvu promenu su nedavni rezultati Italije u kvalifikacijama za Evrobasket. Čelnici KS Italije su od Saketija tražili da promeni asistente, on nije hteo i odlučeno je da napusti kormilo posle turnira u Beogradu.

Etore Mesina je najbolji italijanski terner svih vremena. Reprezentaciju Italije je kao selektor već vodio u dva mandata. Prvi put od 1992. do 1997. kada se povukao posle osvojenog srebra na EP u Španiji. Drugi selektorski mandat je imao od 2015. do 2017. godine. U oba slučaja nije imao klupski angažman kao prvi trener. Prvi selektorski mandat je započeo posle 10 godina rada u Virtusu iz Bolonje, da bi se posle pet godina na kormilu Azura vratio u klub iz Bolonje i tamo proveo još pet sezona.

Karijera ga je dalje vodila u Beneton, moskovski CSKA, Real Madrid, Los Anđeles Lejkerse gde je bio asistent, potom se vratio dve godine u CSKA, pa pet godina pomagao Gregu Popoviću u San Antoniju, da bi pre dve godine preuzeo ambiciozni projekat Olimpije iz Milana.

Dogovoreno je da reprezentaciju vodi do 2024. godine i da paralelno radi kao trener Olimpije.


tagovi

Etore Mesinakošarkaška reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara