Foto: FSS
Foto: FSS

Među Orlićima raste špic svetskog kalibra: Danci nova žrtva Miloševića, Srbija u polufinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.05.22. | 18:23

Biser Vojvodine potpisao pobedu (2:1) izabranika Radovana Krivokapića

Srbija ima novu zlatnu generaciju i na njenom čelu centarfora za budućnost - prvi je utisak posle novog u nizu uspeha kadetske reprezentacije koja se pobedom nad Dancima (2:1) plasirala u polufinale Evropskog prvenstva gde će odmeriti snage sa Holandijom.

Od kvalifikacioniog susreta sa Velsom u kojem je sa dva gola režirao preokret i pobedu (4:2), preko sva tri duela grupne faze ukrašena sa po golom, Jovan Milošević preplatio se na ulogu junaka Orlića, a isto breme preuzeo je i na megdanu Dancima kojima je na surov način, fenaomenalnom egzekucijom, srušio snove baš u momentima kada su na krilima izjednačujućeg gola vrebali slabost izabranika Radovana Krivokapića i priliku za potpuni preokret.

Izabrane vesti

Centaršut Stefana Bukinca, saigrača iz Vojvodine, Milošević je primirio idealnim prijemom, a potom uputio neodbranjiv udarac postigavši gol za, kako se kasnije ispostavilo, novu pobedu kadeta Srbije. Rutinska realizacija mladog bisera Novosađana srušila je snove Danaca i prekinula period ofanzive skandinavske reprezentacije koju je 16 minuta ranije u život vratio Hojlund golom za izjednačenje.

Pogodak momka koji bez dileme izrasta u centarfora vrhinskog kalibra otklonio je većinu dilema i potvrdio scenario očekivan već od trećeg minuta i pogotka Jan Karla Simića. Odličan centaršut Aleksandra Stankovića iz slobodnog udarca sa desnog krila glavom je u mrežu rivala prosledio defanzivac Srbije, đak Štutgartove škole.

Milosevic, Foto: FSSMilosevic, Foto: FSS

Doza komfora koju je doneo vodeći pogodak omogućila je našim biserima da se pokažu u punom svetlu te su tokom većeg dela prvog poluvremena bili konkretniji i opasniji rival, ipak po dva pokušaja Bubnja i Miloševića nisu bila dovoljna da Orlići udvostruče prednost. Nerealizovane šanse Danci su mogli da kazne neposredno pred odlazak na odmor, kada je prvo Lijeskić odbraniop udarac Biskova, a potom, nakon kornera koji je usledio, Milošević je glavom izbio loptu sa gol linije.

Niz pretnji Danaca nije prekinuo ni odlazak na odmor, a prva u nastavku bila je kobna po Orliće. Akciju po levom boku i uspavane reakcije Simića i Majstorovića u gol za izjednačenje pretočio je Hojlund. Pogodak kojim su neutralisali zaostatak Skandinavci su se vratili u život, ali je nada trajala samo do fenomenalne akcije u režiji Vojvodininog dvojca.

Novi gol zaostatka bio je motiv Dancima koji su pokušali da se drugi put vrate u igru, ali bezuspešno te se Srbija prvi put plasirala u polufinale kadetskog evropskog prvenstva. Poslednji put, isti uspeh, naša selekcija je ostvarila još 1990. godine kao Jugoslavija kada je izgubila finale od Čehoslovačke. Prethodno, najveći uspeh predstavljalo je treće mesto 1982. godine.

DANSKA – SRBIJA 1:2 (0:1)

/Hejlund 48 - Simić 3, Milošević 64/

Stadion: Nes-Ciona

Sudija: Andrej Čivulete (Rumunija)

Žuti kartoni: Narti, Sander, Fraulo, Bakit (Danska), Majstorović, Vukičević, Šljivić, Stanković (Srbija).

DANSKA (4-3-3): Sander – Bakit, Vra-Jensen, Nibo, Groso (od 69. Fraulo) – Narti (od 69. Hejlund), Bek, Biskov (od 46. Hansborg) – Sahsa, Hejlund (od 69. Simelhak, od 77. Munk), Kvist.

SRBIJA (4-4-2): Lijeskić – Simić, Majstorović (od 75. Pivaš), Serafimović, Bukinac – Đekić (od 55. Nedeljković), Stanković, Džodić (od 55. Vukičević), Šljivić – Bubanj (od 89. Radonjić), Milošević.



tagovi

kadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara