(©Starsport)
(©Starsport)

Mijailović: Protiv Tventea da odigramo najbolji meč do sada

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.08.22. | 16:22

„Nećemo se do kraja predavati“, kaže vezista Čukaričkog

Žreb nimalo nije pomilovao Čukarički. Dobio je najtežeg mogućeg rivala u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, holandski Tvente, a onda još jačeg u narednoj rundi, ako dođe do nje – Fjorentinu.

Svesni su Brđani da je Tvente favorit za prolaz dalje, ali jedan od najiskusnijih, Srđan Mijailović, najavljuje žestok otpor Čukaričkog sutra veče na stadionu Partizana (20.00). Kao prednost koju bi njegov tim mogao da ima u odnosu na favorita je činjenica da je u punoj takmičarskoj formi, dok Holanđanima prvenstvo još nije počelo.

Izabrane vesti

To može da bude naša prednost, s obzirom da smo već odigrali šest utakmica, da smo u takmičarskom ritmu. I, što je najbitnije, iz meča u meč smo podizali formu, a svi smo svesni da možemo još mnogo bolje. Iskreno se nadam da ćemo najbolji susret u dosadašnjem toku sezone odigrati upravo protiv Tventea, samo u tom slučaju možemo do aktivnog rezulatata pred revanš. A pod tim podrazumevam bilo kakvu pobedu, čak i nerešen ishod, nema sumnje da se nećemo do kraja predavati“, naglasio je Mijailović za klupski sajt.

Prvi put u karijeri vezista Čukaričkog će igrati protiv tima iz Holandije. Tvente je ujedno najjači klub sa kojim će Brđani imati prilike da igraju na međunarodnoj sceni u klupskoj istoriji.

Nikad u karijeri nisam igrao protiv ekipa iz te zemlje i izuzetno sam srećan zbog toga. Holandska liga je prošle sezone bila druga najbolja po rezultatima u Evropi, odmah iza engleske i to dovoljno govori o njihovim kvalitetima. Ajaks je igrao u nokaut fazi Lige šampiona, Fejenord je stigao do finala Lige konferencije, PSV je stao u četvrtfinalu, a Vitese i AZ u osmini finala. A u konkurenciji sa svim tim timovima, u domaćem šampionatu, Tvente je zauzeo četvto mesto i to sasvim dovoljno govori o njihovim kvalitetima“.

Čukarički nije favorit ni sutra veče, pa zato se Mijailović nada da će njegov tim imati podršku s tribina, da će navijači biti 12. igrač Brđana.

„Mnogo bi nam značila podrška, mnogo je lepše igrati u ambijentu kakav je bio protiv Luksemburžana pre nedelju dana. Klub je omogućio da većina ulaznica bude besplatna, verujem da publika ima šta da vidi. Holandski fudbal je ponovo na vrhunskom nivou, a mi obećavamo da ćemo pružiti maksimum i pokušati da zajedmo sa ljudima na stadionu slavimo veliku pobedu“, poručio je Mijailović


tagovi

ČukaričkiSrđan MijailovićLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara