Nikola Milenković (©MN Press)
Nikola Milenković (©MN Press)

Milenković: Kada imate ovakve napadače, nije čudo što se ne priča o odbrani

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.11.22. | 16:01

„Ali, ne mislim da smo potcenjeni mi u defanzivi“, poručuje srpski as

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Katara)

Sat otkucava! Bliži se dan kada će reprezentacija Srbije, po mnogima kandidat iz senke za visok plasman, da istrči na mundijalski premijeru, a rival najteži mogući – Brazil.

Izabrane vesti

I dok svi u taboru Selesaa, pa i među navijačima Srbije, pričaju o moći napada, o Mitroviću, Vlahoviću, Tadiću, momke iz defanzive niko ne pominje. Iako su igrali sjajno kada je bilo najteže: u Lisabonu protiv Portugalije, u Oslu protiv Norveške.

Odbranom će komandovati Nikola Milenković, prekaljen sa prethodnog Mundijala, koji poručuje da to što svi bruje o napadu je – logična stvar.

„Kakav imamo kvalitet u napad, nije čudno što svi pričaju samo o njima. Imamo sjajne igrače, koji jednim potezom mogu svima da naprave problem. Ne osećamo se zbog toga potcenjeno, znamo da mi u odbrani moramo da budemo maksimalno spremni za zadatak protiv Brazila koji ima vanserijske igrače“, poručuje Milenković.

Štoper Srbije respektuje rivala, petostrukog prvaka sveta, ali veruje da i Orlovi i te kako imaju šta da pokažu na premijeri.

„Brazil je jedan od facvorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Respektujemo sve, ali nemamo strah ni od koga. Gledamo sebe, da budemo ambiciozni, kakvi smo bili u kvalifikacijama da budemo i sada. Teren će na kraju dati sve odgovore“.

Iako je upitan za očekivani duel sa Nejmarom, Milenković nije pažnju posvetio samo prvoj zvezdi Selesaa.

„Ima Brazil sjajne igrač na svim pozicijama, nije samo Nejmar u pitanju“.

Srbija bruji: četvrtfinale, polufinale, pa i dalje od toga. Neko kaže da se stavlja nepotrebni pritisak na leđa Orlovima, ali Milenković se ne osvrće na to.

„Mislim da prvi cilj mora da bude prolazak grupe. Ne treba ići mnogo daleko, nego da budemo fokusirani na utakmice koje nam slede. Grupa nam je teška, ali sa verom u sebe, da damo maksimum, da naš narod učinimo ponosnim, srećnim. Siguran sam da će svaki pojedinac dati sve od sebe da prođemo grupu“.

Setio se Bleki i prethodnog duela sa Brazilom, na prvenstvu u Rusiji pre četiri godine, kada je Srbija izgubila 2:0.

„Morali smo da pobedimo da bismo prošli grupu, tada smo izgubiili, nije bilo prijatno. Sada je druga situacija, otvaramo protiv njih. Mi verujemo da možemo da našom organizacijomo igre, verom, kvalitetom igrača, ako ponovimo sve kao iz kvalifikacija, da ostvarimo povoljan rezultat“.

U odnosu na prošli Mundijal, Milenković kaže za sebe da je drugi igrač.

„Ovo mi je drugo Svetsko prvenstvo, napredovao sam u svim aspektima. Tada sam bio veoma mlad, sada sam stariji, zreliji i fudbalski i psihološki. Emocije su prisutne, neverovatno je biti deo svega ovoga. Prva utakmica je sve bliža, vreme leti, sjajno je što slobodno vreme provodimo svi zajedno i ta atmosfera je naš veliki adut“, poručio je Nikola Milenković, komandant odbrane Orlova.


tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija SrbijeNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara