Darko Lazović (©Starsport)
Darko Lazović (©Starsport)

Darko Lazović iskreno: Fudbaleri u prošlosti nisu pravili velike rezultate, zato mi imponuju priče o finalu

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.11.22. | 16:12

“Ne opterećujemo se, nadam se da možemo daleko da doguramo”, kaže krilo Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Katara)

Večite srpske podele, oko svega i svačega, čak i tamo gde naizgled nema razloga. Dok jedna polovina (ili dve trećine) nacije bruji o velikim očekivanjima od Orlova, onaj ostatak hladi atmosferu pričama da ne treba igračima stavljati nepotrebni pritisak na leđa.

Izabrane vesti

A, igrači? Mikrofon u ruci Darka Lazovića i rečenice zbog kojih mu treba skinuti kapu na iskrenosti.

“Meni te priče o polufinalu, finalu imponuju! Posle dužeg vremena vratila se vera u reprezentaciju, dosta se od nas očekuje i nadam se da ćemo uspeti da obradujemo naciju. Fudbaleri generalno nisu pravili u prošlosti neke velike rezultate, pa se nadam da možemo da doguramo daleko, ali bez opterećivanja”, poručio je Lazović.

Svaka čast!

Fudbaler Verone je jedan od debitanata na Mundijalu u srpskom taboru i to ga čini ponosnim, što je u ovim godinama zavredeo da dobije poziv selektora da bude među 26 probranih.

“Čast mi je što sam u ovim godinama prvi put došao na Svetsko prvenstvo. To je san svakog dečaka kada počinje da igra fudbal. Ako bih zaigrao, svejedno mi je da li levo ili desno, selektor je taj koji odlučuje ko će da igra i na kojoj poziciji. Mi smo tu da prihvatimo njegove zahteve”.

Svima je upalo u oko sa kakvim respektom Brazilci pričaju o Srbiji. Lazović se smeje i kaže da bi više voleo da nas malo potcene…

“Strah u taboru Brazila? Mislim da je to malo gruba reč, ali sigurno da nas poštuju, da će maksimalno ozbiljno prići utakmici. A, nadam se da će malo da nas potcene… Ovo je prvenstvo sveta, takmičenje koje dugo nisu osvojili, čekaju titulu, ali i mi se pitamo. Nejmar? Ne zavisi cela igra Brazila od njega, iako je jedan od najboljih igrača na svetu. Imaju oni dosta dobrih fudbalera, međutim, mislim da smo sposobni da im napravimo probleme”.

Punu veru u sebe imaju Orlovi, ubedili su tokom kvalifikacija i Lige nacija i sebe i druge da pucaju od kvaliteta.

“Dosta dobre rezultate smo napravili do sada otkako je Mister tu, igrali smo protiv ozbiljnih reprezentacija, ali je Svetsko prvensrtvo drugačije takmičenje. MI da gledamo nas, verujemo u sebe, ko god da je protivnik da igramo našu igru. Ne treba se opterećivati, davati obećanja, nego da nastavimo putem kojim smo krenuli u kvalifikacijama. Prvi i osnovni cilj je da prođemo grupu”.

A, snaga ovog tima Srbije leži u…

“U kolektivu! To smo pokazivali od početka kvalifikacija. I to što igramo ofanzivni fudbal. Tako ćemo nastaviti i nadam se da će to doneti rezultat. To će i Mister tražiti od nas. Na nama je da se borimo jedan za drugog i da tako prođemo grupu”, podvukao je Darko Lazović.



tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija SrbijeDarko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara