Milan Pavkov (Star sport)
Milan Pavkov (Star sport)

Milojević hoće Pavkova da zameni Hrvata, Zvezda već odbila 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.02.22. | 23:23

Šveđani ga žele kao aduta u napadu na novi plasman u Ligu šampiona

Prelazni rok u većini evropskih liga je završen ali i dalje postoje sredine u kojima se trguje na fudbalskoj pijaci. A među njima je i Švedska iz koje večeras stiže vrlo zanimljiva vest za navijače Crvene zvezde.

Tamošnji šampion Malme na čijoj klupi sedi Miloš Milojević kao jednu od želja u prelaznom roku je zacrtao ime srpskog napadača Milana Pavkova.

Izabrane vesti

Naravno, spona za transfer je Milojević koji je do letos radio u Crvenoj zvezdi kao asistent Dejana Stankovića i vrlo dobro je upoznat sa kvalitetima Pavkova sa kojim je sarađivao godinu i po dana. Milojević je nedavno seo na klupu Malmea pošto je pre toga napustio Hamarbi i potom pregovarao sa Rozenborgom.

Malme je ove zime ostao bez prve napadačke opcije. Hrvatski golgeter Antonio Mirko Čolak se vratio u PAOK iz kojeg je pre nešto manje od godinu dana došao na pozajmicu. Hrvat je stigao u PAOK šest meseci ranije iz Rijeke u transferu teškom 3.000.000 evra kao kapitalno pojačanje ali se ispostavio kao promašaj. Međutim, u Malmeu je u potpunosti oživeo karijeru, eksplodirao je u kvalifikacijama za Ligu šampiona i zajedno sa Veljkom Birmančevićem bio najzaslužniji za plasman švedskog prvaka u elitno takmičenje. A potom i u odbrani domaćeg trona. Ipak, vratio se u PAOK, pozajmica je završena i Grci više ne žele da ga puste.

Malme je prinuđen da traži napadača i tako je Milojević predložio Pavkova. Druga opcija je Veton Beriša iz norveškog Vikinga.

Interesovanje Malmea traje od januara kada su se Zvezdi javljali i klubovi iz američke MLS lige i Azije. Kako saznaje MOZZART Sport, Šveđani su tada imali i konkretnu ponudu vrednu 1.000.000 evra ali je to klub sa Marakane glatko odbio. Zvezda je u zimskom prelaznom roku imala tvrdokoran stav da ne želi da proda Pavkova i da ostane na samo jednom klasičnom napadaču Ohiju s obzirom da je mladi Lazetić otišao u Milan, a da je Francuz Dioni precrtan od strane stručnog štaba.

Moraće Šveđani da Zvezdi i Pavkovu dostave neku baš atraktivnu ponudu koju je teško odbiti ako žele da u svoj dres obuku miljenika Delija.

Amerikanci bi verovatno mogli i više da plate od Malmea, ali Šveđani sa druge strane nude lepšu sportsku perpsektivu s obzirom da su bili učesnici Lige šampiona i da će na leto pokušati još jednom da se domognu plasmana u elitno takmičenje. A za to im je potreban proveren napadač i neko ko ume da rešava evropske utakmice. Što Milan Pavkov jeste. Međutim, i Dejanu Stankoviću je i te kako potreban Pavkov što se videlo već na prolećnoj premijeri.

Inače, sezona u Švedskoj počinje 9. aprila i Malme ima još vremena da reši pitanje šrve napadačke opcije.


tagovi

MalmeMilan Pavkov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara