Jovan Milošević (©MN Press)
Jovan Milošević (©MN Press)

Miloševićev oproštaj sa stilom: I drago mi je, i žao što idem, nedostajaće mi Novi Sad

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.05.23. | 11:37

“Osećanja su mi pomešana”, poručuje budući član Štutgarta

(Od dopisnika iz Novog Sada)

Kada je trener Vojvodine Radoslav Batak u nedelju veče povukao sa terena dvostrukog strelca Jovana Miloševića u 86. minutu susreta sa Partizanom (2:2), ceo “Karađorđe” je ustao na noge i gromoglasnim aplauzom i ovacijama ispratio Vošinog bisera na put za Nemačku. Naime, bila je to poslednja partija perspektivnog napadača pred novosadskom publikom, jer će od naredne sezone braniti boje Štutgarta.

Izabrane vesti

Takvom scenom retko koji fudbaler može da se pohvali, a kada se ima u vidu da je Miloševiću tek 17 godina, onda ceo performans dodatno dobija na snazi. Sigurno bi se svaki gledalac koji je te večeri bio na tribinama “Karađorđa”, bez obzira za koga je navijao, složio u jednom: da je prava šteta što Jovan Milošević i naredne sezone neće plesati terenima Mozzart Bet Superlige.

Kako kaže u razgovoru za Mozzart Sport, i njemu je s jedne strane žao što se rastaje od prelepog fudbalskog ambijenta u Srpskoj Atini, ali s druge strane ipak je spreman da napravi korak unapred u karijeri i da dalji razvoj nastavi u Nemačkoj. A, ako Štutgart izbori opstanak u eliti (trenutno prvi iznad crvene zone), onda će šansu da se dokazuje imati u jednoj od “liga petice”  Bundesligi.

Oduševljenje na tribinama kod navijača Stare dame mladi napadač podgrejao je izjednačujućim golom u 22. minutu (majstorski iz prve pogodio malu mrežicu), a onda na otvaranju drugog perioda izazvao je vatromet oduševljenja – uzeo je stvar u svoje ruke i još jednim pogotkom presudio četi Igora Duljaja, poslavši je u Ligu konferencije.

Izgleda da je Vošin biser žarko želeo da u poslednjem plesu na “Karađorđu” pokaže skepticima da je zaista spreman za viši nivo, te da je veliko interesovanje evropskih klubova bilo i te kako opravdano. I oni najsumnjičaviji mogli su da se uvere u raskošan talenat rođenog Čačanina i da uživaju u Miloševićevoj predstavi, kada je rutinski – u maniru iskusnih centarfora – poslao dva hica u mrežu, ni manje ni više, nego beogradskog Partizana.

Možda Vošino dete ne zna šta je Partizan, ali je budući napadač Štutgarta dobro znao da je ovo meč u kojem se rastaje od Novog Sada, pa je odlučio da taj oproštaj bude sa stilom. Onako šmekerski – golovima i osmehom, uz ovacije publike koja je ustala na noge da aplaudira srpskom vunderkindu. Da se pamti kao epizoda sa “hepi endom”, ali pomalo i uz žal navijača Stare dame što ostaju bez takvog potencijala.

Naravno, prezadovoljan sam svim što se desilo u nedelju. Mnogo mi je drago što sam poslednju utakmicu na “Karađorđu” odigrao baš na taj način i što sam postigao dva gola protiv Partizana. Iskreno, nisam mogao ni da zamislim tako nešto. Bila je veoma dobra utakmica, a posebno želim da se zahvalim publici, koja je došla u velikom broju”, kaže mladi napadač Jovan Milošević za Mozzart Sport.

Seniorskom timu Lala Milošević je priključen pre početka ove sezone, kada je pažnju javnosti privukao kao najbolji strelac Evropskog prvenstva za kadete, a za kratko vreme publici je prirastao srcu.

Nedostajaće mi sigurno ceo ambijent što se tiče Novog Sada i stadiona. Ovo je bila moja prva sezona u seniorskom fudbalu i drago mi je što su me navijači, što se kaže, zgotivili za relativno kratko vreme. Dao sam u svakoj utakmici sve od sebe, uvek sam se trudio da odigram najbolje što mogu, to su navijači prepoznali i verovatno me zato zavoleli. Najlepši osećaj je kada vidiš da si dobro odigrao utakmicu i onda dobiješ veliki aplauz od publike. To je stvarno neverovatan osećaj”.


Vošin biser karijeru nastavlja u Štutgartu, a na put se sprema pomešanih emocija.

Žao mi je što nisam ostavio i dublji trag u Vojvodini, ali to je fudbal i život ide dalje... Želim da svakog dana sve više napredujem i da napravim korak unapred, kako u fudbalskom smislu, tako i karakterno, kao ličnost. Istovremeno mi je i drago i žao što odlazim, to je mač sa dve oštrice i osećanja su mi pomešana”. 

Veću šansu da pokaže svoje umeće Milošević je dobio tek u prolećnoj polusezoni, a kolo pre kraja Mozzart Bet Superlige ima učinak od tri pogotka na 18 nastupa za Staru damu.

Generalno sam prilično zadovoljan učinkom, iako mislim da sam mogao da imam i mnogo bolju statistiku, kada je reč o asistencijama i golovima. Ali, ipak mi je ovo bila prva sezona u seniorskom fudbalu i trebalo je malo vremena da se uklopim u taj ambijent i da se upoznam sa novim saigračima”.

Saradnja sa nemačkim bundesligašom dogovorena je još zimus, ali s obzirom na to da je Jovan maloletan, ostao je do kraja sezone u Novom Sadu. Za naredni korak u karijeri polako se priprema i na fizičkom i na mentalnom planu.

Značilo mi je svakako što sam ostao u Vojvodini još polusezonu, u smislu treninga, utakmica i dodatnog iskustva. Želim da se zahvalim svima u klubu, kao i navijačima što su mi ovu sezonu ulepšali. Polako ću početi da se spremam pre svega fizički za Štutgart, pa ćemo videti kako će se stvari tamo odvijati. Još uvek idem na časove nemačkog, polako napredujem i spremam se za predstojeće izazove”, završio je jedan od najtalentovanijih srpskih napadača Jovan Milošević



tagovi

Jovan MiloševićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara