Danilo Pereira (©Reuters)
Danilo Pereira (©Reuters)

Misteriozna Pereirina povreda rebra tera Portugalce da promešaju karte

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.11.22. | 14:39

Fernando Santoš će sa novim defanzivcem napasti Urugvaj (ponedeljak, 20) i plasman u osminu finala Svetskog prvenstva

Portugalija je pola posla u grupnoj fazi Svetskog prvenstva završila u 1. kolu pobedom nad Ganom (3:2). Ostatak, barem kada je plasman u osminu finala, može da odradi ovog ponedeljka od 20 časova, na susretu na Lusailu sa Urugvajem u okviru 2. kola H grupe.

Pobeda Portugalcima garantuje mesto među 16 najboljih selekcija na svetu, što je svakako primarno. O zauzimanju prve pozicije i izbegavanja pobednika G grupe (najverovatnije Brazil) još je rano precizno reći. S tim što bi trijumf svakako bio ogroman korak ka tome.

Izabrane vesti

Međutim, rivala Srbije u mundijalskim kvalifikacijama je uoči duela sa Urugvajem zadesio veliki peh. Univerzalac Danilo Pereira, koji je odigrao čitavu utakmicu sa Ganom u poslednjoj liniji, doživeo je povredu zbog koje najverovatnije neće moći da igra više do kraja turnira.

Pereira je na treningu doživeo frakturu rebra, a ono što je najčudinije – niko ne zna kako. Tako barem tvrdi selektor Portugalije Fernando Santoš.

To je tip povrede koji niko ne može da objasni. Ne razumemo šta se tačno desilo. Povreda sama po sebi je normalna, samo mi ne znamo kako je do nje došlo. U prvi mah niko nije ni mislio da je reč o nečemu ozbiljnom. Danilo je imao nekoliko pregleda da vidi da li može da diše kako treba i delovalo je sve dobro, ali kasnije se ispostavilo da je stvar daleko komplikovanija. Pratićemo šta se dešava, nisam doktor pa ne mogu da pričam o detaljima. Nadamo se da ćemo ga uskoro imati opet u timu, ali ako ne, tu su nam još tri igrača koji mogu da ga zamene. Nema potrebe da plačemo i pravimno neku dramu od toga. Žao nam je zbog njega, Danilo je neko ko zrači pozitivnom energijom i siguran sam da će nam je slati i dalje“, kazao je Santoš.

20.00: (2,10) Portugalija (3,25) Urugvaj (4,10)

Osim Pereire, svi ostali igrači su na raspolaganju selektoru Portugalije. To ne važi i za njegovog kolegu na klupi urugvajske selekcije Dijega Alonsa, pošto on ne može da računa na Ronalda Arauha. Fudbaler Barselone je operisan još u septembru, od tada nije igrao, a iako je sa reprezentacijom još uvek nije spreman za takmičarske mečeve.

Kao što smo već napisali, pratićemo rasplet u H grupi zbog toga što iz nje Srbiji dolazi potencijalni rival u osmini finala, ako Orlovi uspeju da se plasiraju u nokaut fazu.

Tradicija pred večerašnji meč svakako ne odgovara Portugaliji. Ona je savladala samo jednom neku selekciju iz Južne Amerike na poslednjih devet susreta u svim takmičenjima. Ima još tri remija i pet poraza. Tu jedinu pobedu ostvarila je protiv Argentine, na prijateljskoj utakmici još 2014. godine.

Ipak, isto tako je fakt da su Portugalci izgubili samo jednu od poslednjih 13 utakmica u grupnoj fazi Mundijala. Imali su sedam pobeda i pet remija.

Urugvaj i Portugalija su se sastali samo jednom na šampionatima sveta, pre četiri godine u Rusiji. Tada je golovima Edinsona Kavanija u 7. i 62. minutu Urugvaj trijumfovao sa 2:1 i prošao među osam najboljih timova. Evropljani sada mogu da se osvete.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SVETSKO PRVENSTVO U KATARU (H GRUPA) – 2. KOLO

Ponedeljak

Južna Koreja - Gana U TOKU

20.00: (2,10) Portugalija (3,25) Urugvaj (4,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Portugalareprezentacija UrugvajaSvetsko prvenstvoSvetsko prvenstvo 2022Danilo Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara