Morata poveo Juventus u Ligi šampiona, oduševio i Kjeza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.10.20. | 20:46

Bez Ronalda i Dibale, Španac doneo pobedu u Kijevu

Možda se Juventus muči na startu Serije A, ali je u Ligi šampiona krenuo u svom stilu. Rutinskom pobedom. Bjankoneri su savladali iDnamo u Kijevu sa 2:0 golovima Morate, a njihove navijače mnogo više od tri boda raduje igra dva najveća pojačanja Alvara Morate i Federika Kjeze koji je odigrao odličan meč i bio najopasniji igrač Stare dame.

Bez zaraženog Ronalda i nedovoljno spremnog Dibale, Pirlo je krenuo sa Kuluševskim i Moratom u špicu, Remzijem kao ofanzivnim veznim i Kvadradom i Kjezom po bokovima. Ali je već posle 20 minuta imao problem pošto je Kjelinija zbog povrede morao da menja Demiral.

Izabrane vesti

Do tada je Juve zapretio preko vrlo agilnog Kjeze. Najveće pojačanje je nakon toga imao još jedan opasan pokušaj ali je Bušan na golu Dinama bio sjajan. Najlepši potez prvog poluvremena je bio atraktivan pokušaj Kuluševskog štiklom koji je očišćen sa linije. Juve je zaslužio vođstvo na poluvremenu, ali ga nije imao. Dinamo je bio bezopasan.

I čime je krenulo drugo poluvreme, Juventus je otključao bravu Ukrajinaca. Opet je Kjeza počeo akciju, Remzi je odigrao do Kuluševskog čiji udarac je Bušan odbio tačno na nogu Morati koji nije propustio poklon.

Počeo je Dinamo da pritiska nešto jače dvadesetak minuta pre kraja, Pirlo je napravio neke promene, a Ščensni zagrejao dlanove. U jeku najvećih napada domaćina, Juve je ’ubio’ utakmicu. Pravo niotkuda je Kvadrado ostao sam na desnom krlilu i uputio idealan centaršut, a Morata glavom sa peterca kaznio uspavane štopere Dinama. Sve je bilo gotovo... 

GRUPA G

Dinamo Kijev - Juventus 0:2 (0:0)

/Morata 46, 84/

21.00: (1,10) Barselona (11,0) Ferencvaroš (19,0)



tagovi

Dinamo KijevAlvaro MorataFederiko Kjeza

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara