Mitar Mrkela (©Starsport)
Mitar Mrkela (©Starsport)

Mrkela: Imamo brze igrače koji mogu da odgovore na Monakovu fiziku; Uspeh je i proleće u Ligi konferencija

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.11.22. | 12:03

Mada crveno-beli ne odustaju od pobede na stadionu Luj drugi

Pet utakmica i četvrto mesto na tabeli, ali uoči poslednje runde takmičenja samo je Ferencvaroš nedostižan za Crvenu zvezdu. Međutim, čak i ako dobije u Monaku, crveno-beli će morati da osluškuju i rezultat sa obale Crnog mora, jer Trabzon bi trebalo da ima olakšan posao protiv nezainteresovanih Mađara što znači da šampion Srbije ne zavisi samo od sebe. Ali, kako kaže sportski direktor Mitar Mrkela pred put u Kneževinu...

Izabrane vesti

Nikada se nisam bavio onim što nije do nas. Do nas je da odigramo jednu dobru utakmicu, da pobedimo, da ostvarimo dobar rezultat“.

Dakle, crveno-beli ne odustaju od proleća u Ligi Evrope.

Završavamo učešće u grupnoj fazi evropskog takmičenja. Nadamo se sa uspehom i sa prolaskom u nokaut fazu. Idemo da damo sve od sebe, idemo na pobedu. Mislim da smo odigrali dosta dobrih utakmica u ovoj grupi. Rekao sam već nekoliko put da jedino utakmicom u Trabzonu nisam lično zadovoljan. Utakmice koje smo izgubili, protiv Monakla u Beogradu i Ferencaroša u Budimpešti, bile su dobre. Ovo sada je najteže gostovanje. Verujem u ekipu, stručni štab, verujem da možemo da uradimo dosta, da prođemo grupu“.

Mada, utisak je da ni treće mesto, a ono bi barem bilo zagarantovano u slučaju pobede, ne bi posebno ražalostilo nikoga u Ljutice Bogdana.

Primarni cilj je bio Liga Evrope, ali videćemo. Uspeh je objekivno i nokaut faza Lige konferencije, ali opet – želja je da nastavimo Liga Evrope“.

Da se vratimo na sam Monako...

Imaju dosta dobru ekipu, doveli su dosta novih igrača i u ovom trenutku su u nekoj fazi uigravanja. Ali verujem u nas i ono što možemo mi da uradimo, a ne u ono što neko drugi ne može. U Beogradu smo pokazali da možemo da igramo sa njima. Imamo mi u ovom trenutku dosta brzih igrača koji mogu da odgovore na tu njihovu fiziku. Naravno, Monako je dobro selektirana ekipa sa velikim brojem igrača koji imaju izvanredne atletske sposobjnosti“, kaže Mrkela.

A da li će Miloš Milojević imati na raspolaganju Sekua Sanoga?

Sanogo je medicinski OK, trenirao je sa ekipom, videćemo, fali mu takmičarskog ritma“, odgovara Mrkela.




tagovi

Mitar MrkelaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara