Raul Himenez (©Reuters)
Raul Himenez (©Reuters)

Mučenje premijerligaša: Vulvsi iz penala slomili fenjeraša iz četvrte lige, Sautempton okrenuo Linkoln (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.12.22. | 22:46

Lester rutinski protiv MK Donsa, Njukasl minimalcem protiv Bornmuta

Premijerligaši su ponovo u akciji. Posle nešto više od mesec dana odmora vratili su se u pogon utakmicama Liga kupa. Međutim, pauza usred sezone očigledno nije im prijala pošto su se pojedini timovi elitnog ranga engleskog fudbala poprilično namučili večeras. I to protiv niželigaša.

Najviše problema imali su Vulverhempton i Sautempton koji su uz dosta muke ostvarili plasman u četvtfinale Liga kupa. Vulvsi su na debiju Đulena Lopetegija savladali Džilingem (2:0) pred svojim navijačima, međutim, ne može španski stručnjak nikako da bude zadovoljan onim što su njegovi izabranici prikazali. Iako su izašli u poprilično jakom sastavu, dugo Vulvsi nisu uspevali da slome otpor poslednjeplasiranog tima četvrte lige… I učinili su tek iz penala u 77. minutu koji je realizovao Raul Himenez pošto je ušao sa klupe sredinom drugog poluvremena.

Izabrane vesti

Istina, imali su Vukovi inicijativu, veći posed lopte i neuporedivo više udaraca od rivala, ali su još jednom demonstrirali ogromne probleme sa završnicom. I pitanje je kako bi se meč odvijao da u 77. minutu nisu dobili penal. Ovako, Himenez je pogodio po prvi put još od sredine avgusta i trasirao put domaćinu ka pobedi koju je nadoknadi potvrdio još jedan rezervista Rajan Ait Nuri.

Sautempton je na Sent Merizu minimalnim trijumfom eliminisao Linkoln – 2:1 (1:1). Golman domaćih Gavin Bazunu zaledio je čitav stadion komičnom intervencijom kojom je trećeligašu poklonio vođstvo već u 2. minutu, ali je sredinom prvog dela rezultat izjednačio Če Adams. Isti igrač je u 74. minutu režirao preokret posle gužve u šesnaestercu rivala.

Linkoln je u finišu krenuo po izjednačenje što je Svecima ostavilo prostora za kontranapade. Međutim, opustili su se fudbaleri domaćeg tima i ozbiljno obrukali u nadoknadi meča. Prvo mladi Samuel Edozi promašivši prazan gol sa pet metara, potom i Adams ponevši se nonšalantno u situaciji dva na jedan sa protivničkim golmanom... Srećom po njega, Sautempton nije kažnjen u završnim minutama.

Lester je za razliku od Vulvsa i Sautemptona poprilično rutinski završio posao protiv MK Donsa. Juri Tilemans i Ajoze Perez su golovima u prvom poluvremenu trasirali gostima put ka pobedi, a pitanje pobednika otklonio je Džejmi Vardi u nastavku za konačnih 3:0.

Najujednačeniji i najravnopravniji duel, makar na papiru, odigrali su Njukasl i Bornmut. Edi Hau i Kalum Vilson dočekali su svoj nekadašnji klub i eliminisali ga iz daljeg takmičenja minimalnom pobedom. Ovaj drugi čak je postigao i gol, ali mu je na kraju poništen zbog ofsajda pa je konačan rezultat postavio Adam Smit autogolom u 67. minutu. Mogli su gosti do izjednačenja u samom finišu, Dominik Solanke se našao u izglednoj prilici, ali mu je Nik Poup odbranio udarac i sprečio da meč ode u penale.

ENGLESKA, LIGA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

MK Dons - Lester 0:3 (0:2)

/Tileman 18, Perez 29, Vardi 50/

Njukasl - Bornmut 1:0 (0:0)

/Smit 67ag/

Sautempton - Linkoln Siti 2:1 (1:1)

/Adams 25, 74 - Bazunu 2ag/

Vulverhempton - Džilingem 2:0 (0:0)

/Himenez 77pen, Ait Nuri 90+1/

Sreda

20.45: (3,25) Blekburn (3,30) Notingem Forest (2,25)

20.45: (9,00) Čarlton (5,00) Brajton (1,35)

21.00: (1,48) Mančester Junajted (4,40) Barnli (6,75)

Četvrtak

21.00: (2,00) Mančester Siti (3,60) Liverpul (4,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara